İstanbul Gündemi

Kılıçdaroğlu'dan deprem bölgesiyle ilgili açıklamalar!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
11 Mart 2023 Cumartesi 10:08

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Malatya'da çadırda kalma kararı aldı. Bu süre içerisinde bazı açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, iktidarın deprem ile ilgili tutumu hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Özellikle de Adıyaman valisi Mahmut Çuhadar ile ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu, durumun ne kadar kötü olduğunu yeniden gündeme getirdi.

"KİMSE İSTİFA ETMEDİ BARİ BEN EDEYİM DEMİŞ"

Kemal Kılıçdaroğlı, Malatya'da depremzedeler ile bir araya geldi. Bu süre içerisinde, Adıyaman valisi Mahmut Çuhadar ile ilgili soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu; “50 bin kişinin ölümünden kim sorumlu?” dedi ve açıklamalarına, Mahmut Çuhadar'ın istifasını normal karşıladığını da belirtilerek, “50 bin kişi öldü kimse sorumluluk almadı. İstifa da etmedi. Bari ben istifa edeyim erdeminde bulunmuş” dedi. 

"EN BASİT ÇÖZÜMLERİ BİLE AKIL EDEMİYORLAR"

Kılıçdaroğlu, deprem bölgesindeki açıklamalarına şöyle devam etti. “Sosyal devletin hemen harekete geçmesi gerekiyor. Esnafa dükkan yapmak nasıl bir saçmalıktır? Bize söylesinler de 100-150 tane dükkanı 1 ay içerisinde teslim edelim. Kahramanmaraş bölgesinde insanlar sokakta tezgah açıyor. Çok kolay çözümleri bile aklına getiremeyen bir düzenle karşı karşıya kaldık" dedi.

"BİNA YAPARAK OLMAZ! MESELE İNSAN"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Faizin yükselmesi resmen bir facia oldu. Eğer yardım etmek ve kredi vermek istiyorsanız, önce faizi kaldırmanız gerekiyor. Üstelik faizi de anaparayla birlikte silmeniz gerekir. Tutumunuz bu olmazsa, br şehrin ekonomisini yeniden ayağa kaldırmanız mümkün değildir. Akıl dışı bir politika uygulanıyor. Bu da yönetemediklerinin bir göstergesidir. Bina yaparak olmaz, mesele insan"

Haber Gündemi - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi