İstanbul Gündemi

Kırgızistan’da hareketli saatler! Darbe girişimine...

Kırgızistan’da darbe planladığı iddia edilen bir gruba yönelik ülke genelinde operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar kapsamında 110 asker ve bürokrat gözaltına alındı.
Kırgızistan’da hareketli saatler! Darbe girişimine...
Haberler / Güncel
6 Haziran 2023 Salı 13:50

Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi, ülkede darbe teşebbüsünde bulundukları tespit edilen şahıslara bugün eş zamanlı operasyonlar başlattı.

110 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Hükümete yönelik darbe planlayan bir gruba yönelik ülke genelinde operasyonlar yapıldı. Ülkenin çeşitli bölgelerinde düzenlenen operasyonlarda, darbeye katılması muhtemel olan kişiler gözaltına alındı. İlk gelen bilgilere göre 110 asker ve bürokrat gözaltına alındı. Kırgızistan basını, operasyonun görüntülerini paylaşırken ülkede bir grubun Caparov iktidarını devirmek üzere hazırlık yaptığı servis edildi.

FETÖ İDDİASI!

Yeniakitte yer alan habere göre; yapılanmanın FETÖ iltisaklı olduğu ortaya çıktı. Kalkışmayı planlayanların, FETÖ'cüleri kollayan ve Türkiye'ye iadesine izin vermeyen eski Kırgız Cumhurbaşkanı Atambaev'e yakın isimler olduğu açıklandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi