İstanbul Gündemi

KLARNET VE UD USTALARI KÜÇÜKÇEKMECE'DE BULUŞTU

Player yükleniyor...
Haberler / Yaşam
31 Ocak 2015 Cumartesi 19:42

KLARNET VE UD USTALARI KÜÇÜKÇEKMECE’DE BULUŞTU

 Küçükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde her ay düzenlenen ‘Serkan Çağrı ile Müziğe Dair’ adlı programın bu ayki konuğu ünlü ud üstadı Yurdal Tokcan oldu.

 Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda Serkan Çağrı ile performans sergileyen Yurdal Tokcan, Küçükçekmecelilerin kulaklarının pasını sildi.

 ONLAR ÇALDI KÜÇÜKÇEKMECELİLER SÖYLEDİ

 Küçükçekmeceli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda iki saat boyunca Serkan Çağrı ile Yurdal Tokcan, ‘Sabah Rüzgarı ve Sevgi Denizi’ gibi Tokcan’ın eserlerinin yanı sıra  ‘Ağladıkça, Uzun İnce Bir Yoldayım, Vazgeçtim’ gibi dillere pelesenk olan şarkıları da icra etti. Katılımcılara müzik ziyafeti yaşatan ikiliye Küçükçekmeceliler de şarkı söyleyerek eşlik etti.

 “TÜRK MÜZİĞİNİ DÜNYAYA YAYMAK İÇİN…”

 Türk müziğini dünyaya yaymanın yolunun var olan algıyı değiştirmekten geçtiğini söyleyen Tokcan, “Dünyada sadece ‘Batı Avrupa’ ve ‘Türk’ Klasik Müzikleri var. Biz kendi değerlerimizin farkına varamıyoruz. Dünyada çocuklar ilkokuldan itibaren müzikle büyüyor. Oysa Türkiye’de geçmiş zamanda müzik konusunda ne hatalar yapmışız” dedi.

 “SAYGIDAN ELİMİZİ BİLE SÜREMEZDİK”

 Müzikle iç içe büyüdüğünü de kaydeden Yurdal Tokcan, “Biz çocukken uda saygıdan elimizi süremezdik. Ancak duvarda asılı dururdu. Babam ya da bir başka büyüğümüz çalacağı zaman alır, udu çalar ve tekrar yerine asardı.”diye konuştu. Çocuklar için ‘Seslerin Sırrı’ adlı bir masal kitabının da müziklerini yaptığını kaydeden Tokcan, “Çocuklara yatırım yapmamız gerekiyor. Belli bir yaşı geçtikten sonra çocuğa kendi kültürümüzü anlatmak zor” diye konuştu.

 UD VE KLARNET DÜETİNE BÜYÜK ALKIŞ

 Ayrıca 9/8’lik ritimle oyun havaları da çalan Çağrı ve Tokcan, ud ve klarnetin düeti ile katılımcılara unutamayacakları bir müzik akşamı yaşattı. Program sonunda ise Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Çevik konuklara teşekkür ederek çiçek takdim etti.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi