İstanbul Gündemi

KULAK AĞRISI NEDEN OLUR? NE İYİ GELİR?

Player yükleniyor...
Haberler / Sağlık
12 Ağustos 2020 Çarşamba 14:26

Bu rahatsızlıkla karşılaşıldığı zaman kulak ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer soruları sorulmaya başlanır. Haberimizde kulak ağrısı nedenlerini ve tedavisini detaylı olarak inceledik.

 

Her yaş grubunda görülebilen kulak ağrısı, günlük hayatta rahatsız edici bir durum olarak karşımıza çıkar. Kulak ağrısı için evde uygulanabilir doğal yöntemler ile ağrı hafifletebilir. Peki kulak ağrısı nasıl geçer, kulak ağrısına ne iyi gelir? İşte nedenleriyle birlikte kulak ağrısı hakkında merak edilenler sorular ve cevapları…

 

KULAK AĞRISI NEDEN OLUR?

 

Kulak ağrısı, östaki borusunun tıkanması ile ortaya çıkar ve birçok nedeni vardır. Kulak ağrısı nedenleri arasında enfeksiyonlar, Zona hastalığı, travmatik durumlar, kulak kiri, orta kulakta sıvı birikmesi gibi sebepler sayılabilir.

 

1-Orta kulak enfeksiyonu: Bu enfeksiyon, en çok çocuklara görülen kulak ağrısına neden oluşturur. Çoğunlukla üst solun yollarında oluşan nezle, grip gibi hastalıklar sonrasında ortaya çıkan kulak ağrısına ateş, akıntı ve işitme kaybı da eklenebilir. Bu tip durumda hekim kontrolünde antibiyotik tedavisi gerekir.

 

2-Orta kulakta sıvı birikmesi: Bu durum da yine çocuklarda daha sık görülür. Bir nevi kulak iltihaplanması olan bu durumda kulak ağrısı şiddetli değildir fakat sık tekrarlanmaktadır. Orta kulakta sıvı birikmesi ile başlayan bu durum, ileride işitme kaybına sebep olabileceği için hekime başvurmak gerekir.

 

3-Dış kulak enfeksiyonu: Bu durum, dış kulak yolunu kaplayan derinin sık ıslanması ve nemlilik oluşması ile meydana gelir. Yaz dönemlerinde yüzme sezonu ile birlikte bu enfeksiyon daha çok artar. Şiddetli ağrı veren bu durum için antibiyotik ve lokal pansuman yaptırmak gerekebilir.

 

4-Kulak kiri: Kulak ağrısı nedenlerinden biri de kulak salgısının bazı durumlarda kulak yolunda birikip sertleşmesidir. Doktor kontrolünde kulağın gliserinle yumuşatılarak temizlenmesi gerekir. Kulak çubukları kullanmak, bu kiri ileri itilmesine ve işitme kaybına sebep olabilir.

 

5-Travmatik durumlar: Kulak kepçesinin delinmesi veya kesilmesi gibi yaralanmalar kulak ağrısına sebep olabilir. Aynı zamanda basınç değişikliği yaşanan uçak seyahatleri ve dalış gibi durumlarda da aynı durum görülür.

 

6-Zona hastalığı: Çocuklukta geçirilen su çiçeği virüsünün ileride belirli sebeplerle ortaya çıkması zona hastalığıdır. Bu virüsün, kulak kepçesi ve dış kulağa yerleşmesi ağrıya neden olur. Belirtileri ise kaşıntı, çınlama ve baş dönmesi olabilir. Bu durumda antiviral ilaçların kullanımı gerekebilir.

 

7-Nörolojik sebepler: Nöralji adı verilen sinirsel kökenli kulak ağrıları, boyun bölgesinin duyu sinirlerinden kaynaklanır. Kısa sürede geçen bu durum aniden başlıyor. Tekrarlayıcı özelliği olan bu kulak ağrısı, şiddetli ağrı, ani batma hissi şeklinde görülebiliyor. Bu durumda nörolojik muayene ve kontroller gerekir.

 

8-Diş ağrısı: Kulak ağrısına neden olarak diş veya dişetlerinde meydana gelen enfeksiyonlar da sayılabilir. Bazı diş ağrıları, kulağımıza vurabilir ve ağrıya sebep olabilir. Bu durumda diş hekimine görünmek gerekir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi