İstanbul Gündemi

KURTARMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
31 Ekim 2020 Cumartesi 10:14

Dün Ege Denizi’nde, Seferihisar açıklarında 6,9 şiddetinde meydana gelen ve Marmara Bölgesi de danil birçok şehirden hissedilen deprem anında yıkılan binalardan vatandaşların tahliye çalışmaları devam ediyor.

 

İzmir’de yıkılan 17 binada çalışmalarını sürdüren kurtarma ekipleri şu ana kadar 70 kişiyi canlı olarak enkaz altından çıkardı. Deprem anında yıkılan binalardan 25 vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı. Yaralı sayısı da 804’e yükseldi.

 

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger 4 binanın yıkıldığını açıklayarak “Enkazlardan 70 kişi kurtarıldı” ifadelerini kullandı. Vali Köşger yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Şu ana kadar tespitlerimiz 4 binanın tamamen yıkılmış olduğu. 10‘un üzerinde de yan yatmış bina var. Yan yatmış ve hasarlı olan binalarda arama kurtarma çalışması başladı. 70‘e yakın vatandaşımız canlı olarak kurtarıldı. Vatandaşlarımızdan ricam sakin olmaları. Gereksiz hiç kimsenin trafiğe çıkmaması. Şu anda İzmir‘de trafik kilitlenmiş durumda, şu anda onu açmaya çalışıyoruz. Ekiplerimizin ve gücümüzün bir kısmını oraya yönlendirdik. Vatandaşlarımızdan ricam herkes sakin bir şekilde boş bir alanda, bahçe gibi bir alanda beklesin. Bizim açıklamalarımızı takip etsinler.' 

YATIK BİNADAN BİR VATANDAŞ YARALI OLARAK KURTARILDI

 

İzmir’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılmak üzere olan yatık binada arama kurtarma çalışmalarında bir vatandaş yaralı olarak kurtarıldı. Kurtarılan vatandaşın Gülçin Aykut Soydan isimli kadın olduğu öğrenildi.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi