İstanbul Gündemi

Mahkeme kararını açıkladı! Ekrem İmamoğlu hakkında...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak ve hapis cezası istemiyle yargılandığı dava 25 Nisan 2024 tarihine ertelendi.
Mahkeme kararını açıkladı! Ekrem İmamoğlu hakkında...
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Kasım 2023 Perşembe 16:59

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu döneme dair İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan incelemede kamuyu 250 bin TL zarara uğrattığı için siyasi yasak ve hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruşması görüldü.

ZORLA GETİRME TALEBİ REDDEDİLDİ

Savcı, Ekrem İmamoğlu hakkında zorla getirme kararı talep etti. Savcının talebinde “Sanığa 5271 sayılı kanunun 145. Maddesinde belirtilen davetiye tebliğ edilmesine rağmen gelmemesi üzerine İmamoğlu hakkında zorla getirme kararı çıkarılması, bir kısım sanıklar müdafilerinin İçişleri Bakanlığı’nın davaya katılan sıfatıyla katılması hakkındaki itirazların reddi ile dosyanın kül halinde bilirkişiye tevdine karar verilmesi” istendi.

İMAMOĞLU’NUN AVUKATI TALEBE KARŞI ÇIKTI

Kemal Polat, “Bilirkişiye tevdi hususunda takdir mahkemenindir. Müvekkilimizin zorla getirilmesi talebine katılamıyoruz. İstanbul’da çok yoğun bir yağış vardı. Birçok randevusu aksadı. Kalan işleri vardı. Bu nedenle hazır edemedik. Sabah mazeret dilekçesi sunmuştuk. Reddini talep ederiz” şeklinde savunma yaptı. Mahkeme, savcının zorla getirme talebini reddetti.

MAHKEME SEÇİM SONRASINA KALDI

Dava, Mart ayının sonunda yapılacak olan 2024 Yerel Seçimleri’nden sonraki aya ertelendi. Davanın bir sonraki duruşması 25 Nisan 2024 tarihinde görülecek.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi