İstanbul Gündemi

Maltepe´de İlk Ders Zili Törenle çaldı

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
18 Eylül 2017 Pazartesi 18:02

Maltepe´de 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Kâzım Tunç İlkokulunda  tören düzenlendi. Tören´de konuşan Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, ´´Öncelikle çocuklarımıza vatan, millet şuurunu aşılamamız, bu vatan üzerinde birlik, beraberlik içerisinde yaşayabilmek için gerekli olan, birlikte yaşama kültürünü vermek zorundayız. Ama en önemlisi çocuklarımızın akıllarını asla kiraya vermemelerini öğretmemiz gerekiyor. Öncelikle çocuklarımız akıllarını kullanmayı  öğrenmeli? dedi.

Maltepe´de 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı, Kazım Tunç İlkokulunda düzenlenen resmi açılış töreni ile başladı. Törene Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe İlçe Emniyet Müdürü Salih Şahbey, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çocuklarımız için  bütün tedbirleri aldık

Törende konuşan Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı ?Herkesi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Bugün 2017-18 Eğitim-Öğretim yılını açıyoruz. Canımız, ciğerimiz çocuklarımız bir eğitim öğretim yılına daha başlıyor. Ben bu eğitim öğretim yılının başarılı, huzurlu, güvenli bir şekilde geçmesini temenni ediyorum.  Bunun için devlet olarak her türlü tedbiri aldık. Ancak başarıya ulaşabilmesi için bunun okul idarelerinin,  öğretmenlerimizin ve öğrenci velilerimizin işbirliği içerisinde çalışması son derece önemli.  Onun için sizlerden hem çocuklarımızın iyi yetişmesi  hususunda hem de okullarımızın güvenliği, temizliği benzeri konularda sıkı bir işbirliği içerisinde olmanızı istirham ediyorum. Bunun için Belediye Başkanımıza, ilçe emniyet müdürlüğümüze ve diğer kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum."

Çocuklarımıza Vatan ve Millet şuurunu aşılayalım

Kaymakam Dallı, çocuklara vatan ve millet şuurunun aşılanması gerekliliğini vurgulayarak ?Çocuklarımıza vatan ve millet şuurunu aşılamak için her öğretmenimizin dersinin 5-10 dakikasını ayırıp çocuklarımıza bu konuda bir şeyler vermeye çalışmasını özellikle sizlerden rica ediyorum.  Bu coğrafyaya nasıl geldik. Bir zamanlar 15-16 milyon kilometre kare olan bu topraklardan nasıl tekrar tabii ki vatanımızın özü çekirdeği olan Anadolu coğrafyasına nasıl geri sıkıştırıldık.  Bugün hala ülkemize, vatanımıza, toprağımıza bu saldırılar neden devam ediyor. Çocuklarımızın bugünden tezi yok bu konularda bilinçlenmesi, bilgi sahibi olması bu coğrafyada geleceğimizi devam ettirmemiz açısından son derece elzemdir  diye düşünüyorum.? dedi.

Çocuklarımıza birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı öğretmeliyiz

Bizlerin gidecek başka vatanlarının olmadığını ifade eden Kaymakam Dallı, ?Bizim gidecek başka bir vatanımız yok. Ama bu toprak üzerinde bizim huzur, birlik içerisinde yaşamamızın asgari şartlarını da çocuklara vermemiz lazım. Her birimizin farklı siyasi görüşleri, ideolojik bakışları olabilir. Ne olursa olsun, bu ülkede biz birlikte huzur içinde yaşamak zorundayız. Başka gidecek yerimiz yok. Çocuklarımızı bu anlamda bu asgari şartlarla da donatmamız lazım.?  söyledi.

Çocuklarımız akıllarını kiraya vermemeleri gerektiğini bilmeliler

Kaymakam Dallı, çocuklarımızın akıllarını asla kiraya vermemelerini öğretmemiz gerektiğini vurgulayarak, ?Çocuklarımıza asla akıllarını kiraya vermemelerini öğretmemiz lazım. Bu olduğu zaman başımıza ne geldiğini geçtiğimiz sene gördük. Vatan ve millet söz konusu olduğunda kim ne derse desin kim ne vaat ederse etsin öncelikle çocuklarımız akıllarını kullanmayı bilmeli. Bunlara karşı bir şey öneren teklif eden kişinin yanlış kişi olduğunu önceden bilmeli.

2017-2018 Eğitim öğretim yılımızın hayırlı, uğurlu, başarılı geçmesini diliyorum, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.? dedi.

Yeni eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı olsun diyerek törende bulunan öğrencilere seslenen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç? Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün bu ülkenin Cumhuriyet temellerini attığında arkamızdaki yazıda söylediği gibi ?Bu ülkeyi aydınlığa taşıyacak olan beyinler sizler olacaksınız? sözündeki gibi bugün burada bizler konuşuyoruz ama unutmayınız ki inşallah ileride bu kürsülerden bu sıralarda oturan siz gençler sizden  sonraki kuşaklara doğru yolu göstereceksiniz. Eğitim öğretim yılının herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum, yolunuz açık olsun? dedi.

Okullarımız çocuklarımız için güvenli yerlerdir

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan da Maltepe´de 70 bin civarında öğrenci ve  5 bin civarında öğretmen ile yeni bir eğitim öğretim yılana başladıklarını belerterek;? Maltepe ilçemizde 70 bin civarında öğrencimiz, 5 bin civarında öğretmenimiz ve 93 resmi ve 100 özel okulumuz ile yeni bir eğitim öğretim yılana başlamış bulunuyoruz.

Özellikle bu yıl müfredatın değişmesiyle özel bir heyecan ile derslerimize başlamış bulunmaktayız. Yeni eğitim müfredatları, günlük hayatımıza daha çok dokunan özellikle sizlerin çocuklarınızla ilgilenmeniz anlamında biraz rahatlatacak müfredat programları olacaktır.

Okullarımızın güvenli ortamlar olduğunu sizler de göreceksiniz. Okullarımız çocuklarımız için güvenli yerler olduğuna sizler de inanınız. Okullarımızın daha güvenli olmaları için yeni bir uygulama başlatıldı. Hem emniyet müdürlüğümüz hem belediye başkanlığımız bu konuda destek veriyorlar. Okullarımızda zabıta ve polislerimiz olacak. Okullarımızda sıkıntı olmaması için her türlü tedbirlerin alındığını bilmenizi istiyorum. 

Eğitimde önemli olan sadece çocuklarımızı bilgilendirmek değil, hayata da hazırlamak da çok önemlidir. Çocuklarımız sadece bilgi ile değil, hayata hazırlanmaları için de özellikle eğitilmelidirler. Dolayısıyla sınav sisteminin sürekli değişiyor olması, bugünlerde de TEOG sınavının kaldırılmasının tartışılıyor olması dolayısıyla şunu bilmenizi istiyorum. Sistem ne kadar değişirse değişsin. Bizim için önemli olan çocuklarımızı geleceğe hazırlamamızdır. Şundan emin olunuz ve güvende olunuz. Öğretmenlerimiz okullarımızda görev yapan tüm öğretmenlerimiz çocuklarımızın her türlü ihtiyacını karşılayacak, onları geleceğe hazırlamak konusunda sizleri kesinlikle mahcup etmeyeceklerdir. Dolayışıyla öğretmenlerimize bu konuda güvenmenizi, onlarla işbirliği yapmanızı istiyorum.

Öğrencilerimizin 2017-18 eğitim öğretim yılının başarılı geçmesini temenni ediyorum, sevgi ve saygılar sunuyorum.?dedi.

Açılış töreni halk oyunları gösterisi, şiirler ve konuşmalarla sona erdikten sonra öğrenciler yeni eğitim-öğretim sezonu için sınıflara giderek ders başı yaptı.

Ders başı yapan öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, öğrenciler  ile bir süre sohbet ederek onlardan başarılı olmaları için çok çalışmalarını istedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi