İstanbul Gündemi

Milyonların gözü bu haberde! Ev hanımları, emekliler, evlenmek isteyenler...

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren düzenlemeler için gözler 1 Ekim'e çevrildi. Meclis'in açılmasıyla birlikte 2. torba yasanın gündeme gelmesi bekleniyor.
Milyonların gözü bu haberde! Ev hanımları, emekliler, evlenmek isteyenler...
Haberler / Güncel
17 Eylül 2023 Pazar 09:34

Söz konusu yasada; Bağ-Kur'luya erken emeklilik, evlilik kredisi, ev kadınlarına emeklilik fırsatı gibi önemli başlıklar yer alacak. İşte detaylar...

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK FIRSATI

Dışarıda çalışmadığı için emekli olamayan ev kadınları, yeni düzenlemeyle birlite sigortasını ödeyerek emekli olma fırsatını elde edecek. Primlerin 3'te 1'ini ev kadınları için devlet ödeyecek. Eğer ev hanımı olan kadınların çocukları varsa, erken emeklilikte referans da çocuk sayısı olacak.

EMEKLİLERE 100. YIL İKRAMİYESİ

Emeklilere ayrıca Cumhuriyetin 100. yılına özel, 100. yıl ikramiye verilmesi de gündemde. Söz konusu ikramiye ile her emekliye en az 5 bin TL verileceği belirtiliyor.

BAĞ-KUR'LUYA 5 YIL ERKEN EMEKLİLİK

Bağ-Kur'luya erken emeklilik için de düğmeye basıldı. Mevcut şartlarda emekli olabilmesi için 9 bin prim gününü doldurması gereken Bağ-Kur'luya 5 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor. 2. torba yasa ile söz konusu prim gününün 7 bin 200'e düşmesi bekleniyor.

EVLİLİK KREDİSİ

Evlilik kredisi ve taşerona kadro düzenlemelerinin de ikinci torba yasa ile Meclis'in gündemine gelecek.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi