İstanbul Gündemi

Murat Aydın: “Tek bir yapılaşma olursa istifa edeceğim”

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
14 Ekim 2021 Perşembe 23:53

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, mevcutta 38 bin metrekare olan çayırı 93 bin metrekareye çıkaracaklarını, alandaki kaçak yapıların kaldırılacağını, otopark yapılmayacağını, tek bir artı yapılaşmanın olmayacağını, olduğu taktirde belediye başkanlığından istifa edeceğini açıkladı. CHP’li Tarık Balyalı ise, toplamda 116 metrekare alan üzerine yapılmak istenen ‘Millet Bahçesi’ ile ilgili ileriye dönük çekincelerinin olduğunu, çekincelerinin düzeltilmesi için müdürlüğüne iade edilebilineceğini söyledi.

Beykoz Çayırı’nı da içine alan toplamda 116 bin metrekare alana yapılması planlanan “Millet Bahçesi” ile ilgili bir kez daha konuşan Belediye Başkanı Murat Aydın, 38 bin metrekare çayıra ek olarak 56 bin metrekare alanın eklenerek yeşil alan olacağını, söz konusu 38 bin metrekarelik alanda kaçak yapılar, eski bir cami, çay bahçesi, gençlerin kullandığı bir lokal ve belediyenin kiraya verdiği yerler olduğunu belirterek, toplamda 4900 metrekare kapalı alanın yıkılarak yenileneceğini söyledi.

“BEYKOZ ÇAYIRINI DA İÇİNE ALAN 116 METREKARE ALANA MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK”

Alanda bulunan caminin yıkılarak daha küçük boyutta bir cami yapılacağını, ilave edilen yeşil alana gençlerin spor yaptığı, soyunma giyinme kabinlerinin olduğu lokal yapılacağını belirten Aydın, kesinlikle ilave bir yapılaşma olmayacağını, aksine yeşil alanın arttırılarak yürüyüş alanlarıyla birlikte halkın kullanımına açılacağını söyleyerek, “Eğer ek bir ilave olursa, söz veriyorum istifa edeceğim” dedi.

Konuyla ilgili söz alan İyi Partili Meclis Üyesi Oğuz Sarul, Beykoz’un öncelikli olarak Millet Bahçesi’ne değil, imar sorunlarının çözümüne ilişkin sorunlarının yanı sıra alt yapı sorunlarının da olduğunu söyleyerek, gökdelenlerin olduğu Kavacık’ta tek bir sağlık ocağının dahi olmadığını belirtti. Sarul, ilçenin öncelikli sorunlarına el atılması gerektiğini ve bu konuda da parti olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Konuyla ilgili söz alan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Başkan Aydın’ın iyi niyetinden şüphesi olmadığını, ancak konuyla ilgili tereddütlerinin ve bugüne kadar yaşadıkları gerçekler olduğunu belirterek, makamların geçici olduğunu, toplamda 116 metrekare alanı içine ‘Millet Bahçesi’ ile ilgili ileriye dönük bir yapılaşmanın olup olmamasıyla ilgili bir garantinin olmayışından dolayı da endişelerinin olduğunu ifade etti.

CHP’li Meclis Üyesi Ülkü Sakalar’da, söz konusu alanın imar sorunlarının düzeltilmesi, Beykoz pazarının yenilenmesi gibi bir çok sorunu olan alanın öncelikli konusunun Millet Bahçesi olmadığını, alanda bir takım tadilatların yapıldığını gördüklerini de söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Ekrem İmamoğlu olduğunu, 1995 yılından beri imar problemlerinin çözümünün İBB’nin görevi olduğunu söyleyen Aydın, geçmişte ilçe belediyesi ile İBB’nin birlikte yaptıkları imar düzenlemelerine muhalefetle birlikte bazı odaların karşı çıktığını ve imar probleminin bu yüzden düzelemediğini iddia etti. İmar problemleriyle ilgili sorumluluğun CHP ve İYİ Parti’de olduğunu söyleyerek meclise seslenen Aydın, “Elinizi tutan mı var. Gelin imar sorunlarını birlikte düzeltelim, Millet Bahçesi için de bizi engellemeyin” dedi.

Mülkiyeti İBB’ye ait 30 dönüm alana sahip pazarın düzenlenmesi için de defalarca İBB’ye başvuruda bulunduklarını söyleyen Murat Aydın, ne yazık ki olumsuz cevap aldıklarını söyleyerek, bu işlerin sorumluluğunun İBB’ye ait olduğunu belirtti.

“NEYE HAYIR DEDİĞİNİ GÖRSÜN'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte muhalefet meclis üyelerinin tamamını bölgeye davet eden Aydın, “Meclis‘te tartıştık bir karar çıktı sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı böyle bir karardan yana tercihini kullandı ama burayı beraber dolaşırsak neye hayır dediğini de daha iyi görmüş olur. Projeyi burada sergileyelim sandıkları koyalım şu bölgede oturan insanlar oy kullansın biz ona razıyız. Biz onların yaşam kalitesini artırmak için bu projeyi yapıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Selvi Sarıtaç / İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi