İstanbul Gündemi

Mustafa Naim Yağcı’dan Battal İlgezdi’ye imalı gönderme! ‘Uzaktan kumanda ile belediyecilik olmaz’

Basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mustafa Naim Yağcı, İstanbul Gündemi’nden Gazeteci Göksenin Aktaş’ın mevcut belediye yönetimi ve Ataşehir’in imar sorunuyla ilgili sorularına dikkat çeken yanıtlar verdi.
Mustafa Naim Yağcı’dan Battal İlgezdi’ye imalı gönderme! ‘Uzaktan kumanda ile belediyecilik olmaz’
Haberler / Politika
23 Ocak 2024 Salı 11:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ataşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Av. Mustafa Naim Yağcı, seçim çalışmaları kapsamında basın temsilcileriyle buluştu.

“BUNDAN SONRASI VATANDAŞIMIZIN TAKDİRİNE KALDI”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin başkanlık dönemi ile ilgili konuşan Av. Mustafa Naim Yağcı, “Ataşehir’de ne yapıp yapmadığını söylemedi. Söylediği tek şey ‘hiçbir şey yapmadıysam bile çöpünüzü de mi toplamadım’ oldu. Diğer taraftan 29 Ekim etkinliklerinde bir konser etkinliği düzenlemişti. ‘3 dönemdir belediye başkanıyım. ‘Biliyorum bana kızgınsınız. Arzu ettiklerinizi ve hedeflediklerimizi yapmadık. 1 dönem daha’ dedi. Bunlar kayıtlarda var. Daha sonra ıslıklar yükseldi ve ‘yapmayın’ dedi. Bundan sonrası vatandaşımızın takdirine kaldı” şeklinde konuştu.

“PROJELERİMİZİ BİRKAÇ GÜN SONRA AÇIKLAYACAĞIZ”

Ataşehir’in adeta kanayan yarası haline gelen imar sorunuyla ilgili çözüm önerilerini paylaşan Yağcı, “İstanbul genelinde olduğu gibi Ataşehir’in imar ile ilgili büyük problemleri var. 3 mahalle dışında ilçemizin de kanayan yarasıdır. İmar süreci hızlı ilerleyemiyor. 2014 sonrasında bu sorunun çözümüne ilişkin süreç başlamış planlar mahalle bazlı peyderpey İBB Meclisi’nde geçmişti. Fakat iptaller oldu. Bu konu dahil olmak üzere Ataşehir için projelerimizi birkaç gün sonra açıklayacağız” dedi.

“SORUNUN ÇÖZÜMÜ NERESİ İSE BELEDİYE BAŞKANI OLARAK ORADA OLACAĞIM”

Seçilmesi halinde sergileyeceği belediye başkan profilini anlatan Yağcı, “Yazı İşleri Müdürlüğü üzerinden belediye başkanlığı yapmayacağım. Sorunun çözümü neresi ise belediye başkanı olarak orada olacağım. Yardımcım değil... Ataşehir’in sorununu anlatacağım ve bana ‘şu yazı gerekiyor’ derlerse yazı işlerine talimat vereceğim ve yazıyı bana getirecekler hemen orada imzalayıp teslim edeceğim. ‘İBB’ya yazı yazdık cevap gelmedi, Bakanlığa yazı yazdık yanıt olmadı’ demeyeceğiz. Bizzat sürecin başında olacağım. İBB’de imar planlarımız çıkarken belediye başkanı İBB Meclisi’nde yoktu. ‘Yardımcım oradaydı’ demekle olmaz. Uzaktan kumanda ile belediyecilik olmaz” şeklinde konuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi