İstanbul Gündemi

´NESİLLERE MİRAS EZGİLER´ AVCILAR´DA HAYAT BULDU

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
24 Mayıs 2017 Çarşamba 23:15

24. İstanbul Türk Müziği Festivalinin 21 Mayıs´taki durağı Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi oldu.

Avcılar Belediye Konservatuarının öğrenci ve öğretmenleri, 24.´sü düzenlenen İstanbul Türk Müziği Günlerinin ?Çölleşen Ruhumuzu Müzikle Yeşertelim´ temalı festivalinde sahne aldı. Müzik ruhun gıdasıdır atasözünü hatırlatan konser ruhlara şifa sundu. Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleşen konsere Avcılarlı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Avcılar Belediyesi Konservatuarının ?Nesillere Miras Ezgiler´ alt başlığı ile çıktıkları konserde birbirinden güzel Anadolu Türküleri seslendirildi.           

BAŞKAN TOPRAK´A TÜRK MÜZİĞİ HİZMET ÖDÜLÜ

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan TOPRAK BENLİ de konseri izleyenler arasındaydı. Başkan Toprak´a İstanbul Türk Müziği Festivali´nin Genel Sanat Koordinatörü tarafından bilime ve sanata sağladığı desteklerden ötürü "2017/Türk Müziği Hizmet Ödülü? takdim edildi.

Başkan Toprak yaptığı konuşmasında; "Sanatı kurumsallaştırmış ve akademikleştirmiş, kendi sanatçısını kendi yetiştiren bir kent olarak, halk oyunları, halk müziği, gelenekselden faydalanılarak yapılan yeni çalışmaları, aşıkları, bestecileri, şarkıları ve türküleri halka en iyi şekilde sunmak amacıyla tertip edilen festivale ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi