İstanbul Gündemi

O adaya anket şoku! SONAR Araştırma’dan çarpıcı İBB seçim anketi!

SONAR Araştırma tarafından 26-29 Mart tarihleri arasında yapılan İBB seçim anketinde İBB Başkanı ve CHP Adayı Ekrem İmamoğlu’nun önde olduğu ortaya çıktı. İmamoğlu en yakın takipçisi Murat Kurum’a yüzde 6.9 fark attı.
O adaya anket şoku! SONAR Araştırma’dan çarpıcı İBB seçim anketi!
Haberler / Politika
29 Mart 2024 Cuma 20:49

Yerel seçimlerine sayılı saatler kala kamuoyu araştırma firmaları da seçmenin nabzını tutmaya devam ediyor. Son yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini tam isabet bilen SONAR Araştırma, İstanbul için anket sonuçlarını yayımladı.

İŞTE ANKETİN SONUÇLARI

Sonuçlara göre, mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 47,3 ile birinci sırada yer alırken, en yakın rakibi AK Partili Murat Kurum’un oyu yüzde 40,4 olarak ölçüldü. Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) adayı Mehmet Altınöz, yüzde 3,1 oy alırken, Zafer Partisi’nin adayı Azmi Karamahmutoğlu yüzde 3’te kaldı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İBB Eş Başkan adayı Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni’nin oy oranı yüzde 2,9 olarak ölçüldü. İYİ Parti’nin İBB adayı Buğra Kavuncu ise yüzde 2,1’de kaldı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi