İstanbul Gündemi

OKULLAR AÇILIYOR MU? BAKAN ZİYA SELÇUK AÇIKLADI

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
31 Mayıs 2021 Pazartesi 21:26

Koronavirüs ile mücadele kapsamında kabine toplantısının ardından açıklanan yeni kararlar, beraberinde akıllara okulların durumunu getirdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, milyonlarca öğrenci ilgilendiren bu sorunun cevabını açıkladı.

Buna göre 1 Haziran itibarı ile ilkokullar, 7 Haziran’dan itibaren ise ortaokul ve liseler, haftada iki gün olmak üzere yüz yüze eğitime başlayacak.

Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemiz genelinde Covid-19 salgın tedbirleri çerçevesinde kademeli normalleşme kapsamında 1 Haziran Salı gününden itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacaktır.

Diğer okul öncesi eğitim kurumları mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edecektir. 7 Haziran Pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerimizde haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçilecektir.”

KÖY VE SEYREK NÜFUSLU YERLEŞİMLERDE 5 GÜN

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarımızda yüz yüze eğitime 1 Haziran Salı gününden itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı başlanacaktır.

2 TEMMUZ’DA KAPANACAK

Okullarımızdaki yüz yüze eğitimlere katılım, isteğe bağlı olup “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu”ndaki koşullar doğrultusunda gerçekleşecektir.

2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecektir.”

HABER MERKEZİ - İSTANBUL GÜNDEMİ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi