İstanbul Gündemi

ÖMER FARUK YAZICI: ‘YOKLUĞU YARAR, VARLIĞI ZARAR PROJE’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
2 Haziran 2021 Çarşamba 16:40

Kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşım ile Kanal İstanbul projesi hakkındaki görüşlerini aktaran Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, “Bu proje görünümlü katliamdan bir an önce vazgeçilmelidir” dedi. Yazıcı, mesajında şunları söyledi:

“Yokluğu yarar, varlığı tamamen zarar olan Kanal İstanbul Projesi, bir İstanbul felaketidir. İnsana, bitkiye, taşa toprağa, suya, kuşa, böceğe varana dek her şeye zarar verelim geriye hiçbir şey kalmasın diyen rantçı zihniyetin vatandaşa zarar projesidir.

Ülke aylardır pandemiyle mücadele ediyor, hayat neredeyse durmuş vaziyette ama ‘’biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik hala da ihanet ediyoruz ben de bundan sorumluyum’’ diyenler bu süreçte bile bu yararsız projeden vazgeçmiyor.

Yararı yok zararı çok olan Kanal İstanbul’un, nüfusu artırmaktan, Marmara Denizi’ne zarar vermekten, birçok kültürel-doğal mirası yok etmesinden kim, nasıl fayda görecek? Hem de depreme hazırlık, kentsel dönüşüm, ulaşım, işsizlik, yeşil alan gibi konuların çözümü bulunmadan!

Kıtayı boydan boya yarıp her yerini betona çevirip ekolojik dengeyi öldürüp mezar taşını dikme fikri, hem bu kadim şehre saygının olmadığının hem de kent ve çevre bilincine sahip olunmadığının bir göstergesidir. Bu proje görünümlü çevre katliamından bir an önce vazgeçilmelidir.”

HABER MERKEZİ - İSTANBUL GÜNDEMİ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi