İstanbul Gündemi

Önder Aksakal’dan flaş teröristbaşı açıklaması! 'O yetki Öcalan'a da...'

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
4 Mayıs 2023 Perşembe 17:58

Gazeteci İsmail Saymaz’ın da bulunduğu ‘Nokta Atışı’ programına konuk olan DSP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Hizbullah hükümlüsünün de aralarında bulunduğu 4 kişiyi cezaevinden çıkmasını sağlayan kararı imzalamasına ilişkin konuştu.

“PKK’LI DİYE ÖLSÜN MÜ?”

Özellikle Hizbullahçı Mehmet Emin Alpsoy’un tahliye edilmesi tartışma konusu olurken, söz konusu kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yetkileri arasında olduğunu belirten Aksakal, “Bu yetkiyi Kılıçdaroğlu da zamanı geldiğinde kullanabilir, geçmişte Kenan Evren de kullanmıştır, Ahmet Necdet Sezer de kullanmıştır. Bu kişi HÜDA-PAR'lı diye ölsün' diyemez bu cumhurbaşkanı, ‘PKK'lı diye ölsün' diyemez, Ergenekon davasından da aynı şekilde yargılananları yine Erdoğan affetti yaşlılığından dolayı ya da sürekli hastalığından dolayı” ifadelerini kullandı.

“BU BİR ANAYASAL YETKİ”

Affetme yetkisinin teröristbaşı Öcalan için de kullanılabileceğini belirten Aksakal, “Bunların bence siyasete malzeme yapılması doğru değil. Bu bir anayasal yetki. Bunu cumhurbaşkanı istediği kişiye kullanır. Yarın Abdullah Öcalan'a da kullana bilir mi? Kullanır” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi