İstanbul Gündemi

Online seyahat işlemleriyle bağlantılı dolandırıcılık girişimleri arttı

Küresel Siber Güvenlik lideri Palo Alto Networks’ün istihbarat birimi Unit 42'nin baş araştırmacısı Anna Chung yaz aylarında artan seyahatler ve tatil harcamalarıyla birlikte oltalama saldırılarının da yüksek oranda arttığına dikkat çekiyor.
Online seyahat işlemleriyle bağlantılı dolandırıcılık girişimleri arttı
Haberler / Teknoloji
11 Ağustos 2023 Cuma 11:38

Bu saldırılara karşı bazı önlemler paylaşan Chung, Avrupa’daki emniyet görevlilerine siber suç faaliyetleri konusunda danışmanlık yapıyor.

GEÇEN YIL SONUNA GÖRE SALDIRILAR İKİYE KATLANDI!

Tatil harcamaları artarken para ve kişisel verilerimizi çalmak için kendilerini seyahat markaları gibi gösteren phishing (oltalama) saldırılarında artış olduğu önemli bir gerçek. Küresel Siber Güvenlik lideri Palo Alto Networks’ün istihbarat birimi Unit 42'nin baş araştırmacısı Anna Chung'un seyahatle ilgili oltalama saldırıları konusundaki yeni bir analizi bu tür siber suç saldırılarının geçen yıla göre çok daha fazla olacağını öngörüyor. Bu doğrultuda aynı bölgede 2023 Nisan ayında zirve yapan oltalama saldırılarının 2022’nin zirvesi aralık ayına göre ikiye katlanmış olduğu görülüyor.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi