İstanbul Gündemi

Orçun Şekercioğlu: ‘‘Meral Hanım CHP’yi tokuşturuyor’’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
9 Eylül 2021 Perşembe 11:43

İstanbul Gündemi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Göksenin Aktaş’ın sorularını yanıtlayan AK Parti Ümraniye Belediye Meclis Üyesi ve İnsani Fikir Akıncıları Derneği Genel Başkanı Orçun Şekercioğlu gündeme dair pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

‘‘ADALET EŞİTLİK DEMEK DEĞİLDİR, ADALET HAKLININ HAKKINI ALMASI DEMEKTİR’’

Ümraniye Belediye Meclisi 2. Başkanvekilliği görevine geldikten sonra duygu ve düşüncelerini sorduğumuz Orçun Şekercioğlu şunları söyledi; Vazifenin büyüğü küçüğü olmaz doğma büyüme Ümraniye’nin evlatlarından biri olarak Ümraniye’miz adına elbette şeref duyuyorum dedi. Şekercioğlu, “Meclisi yöneteceğim her toplantımızda adaletle ve hakkaniyetten asla taviz vermeden yol almak isterim. Meclis üyesi kimliğimle Adalet ve Kalkınma Partimizin hassasiyetlerini ve partimize oy veren aziz milletimizin hassasiyetlerini konuşmak durumundayım. Ben orada siyasi kimliğime göre değerlendirmelerimi yaparım. Meclis yönetimini icra edeceğim zaman ise siyasi kimliğinden arınıp objektif bir yönetim anlayışı sergilemek durumunda olduğumu bilirim ve ona göre hareket ederim. Şunun kesin olarak bilinmesi lazımdır ki Adalet eşitlik demek değildir! Adalet haklının hakkını alması demektir. Ümraniye Belediye Meclisi Yönetimi’nde bizler bu vazifeyi icra ettiğimiz zaman meseleye adalet penceresinden bakmamızın sebebi de budur. Ümraniye’mizin tamamının temsil edildiği şuan ki belediye meclisimizde her türlü fikrin ifade edilmesi elzemdir. Bunu tesis etmek ise bizlerin görevidir.  Rabbim bu doğrultuda muvaffakiyetler nasip etsin.

‘‘2 YILI AŞKINDIR SEÇİMLERDE VAAT EDİLEN HİÇBİR İCRAATİ GÖREMEDİK’’

İki buçuk yıllık Ekrem İmamoğlu İBB’sini AK Parti Ümraniye Belediye Meclisi üyesi olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hem Ümraniyeli hem de bir İstanbul seçmeni olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) bir hizmet göremediğini aktaran Şekercioğlu; “Çekmeköy ve Sancaktepe ilçelerimizde devamlı gidip geldiğim ilçelerimizdendir. Bu ilçelerde de İBB’nin varlığını hissetmek mümkün değil. Ben bunu şuan İBB’ yönetimine muhalif bir isim olarak değil; bir Ümraniyeli, bir İstanbul seçmeni olarak söylüyorum. 720 bin nüfusa yaklaşmış Ümraniye ilçemizde İBB’nin varlığını 2 yılı aşkın süredir hissedemiyorum! Yetmiyor demin bahsettiğim Çekmeköy ve Sancaktepe’de de bunu hissedemiyorum. Başka bir şey daha! Avrupa Yakası’nda nedir durum, oradaki eşimizi, dostumuzu aradığımız zaman ne yazık ki oralarda da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin varlığından söz etmek mümkün değil. Aksine mevcutta devam edebilecek sistemin birçok yerde son derece işlevsel olduğu kurumların ve iştiraklerin zarar ettiğini özellikle kamuoyuna yansımız şekilde görüyoruz. Yetmiyor, hizmetlerin aksadığını görüyoruz. Buna ulaşım hizmetlerinden, otopark iştiraklerinde ki zarara kadar. İBB’nin 2 yılı aşkın süredir kalıcı bir eser bırakmayışından ve seçimlerde özellikle CHP tarafından vaat edilmiş olan ama bugün bizim halen hissedemediğimiz birçok söz verilen icraat başlıklarını göremediğimiz bir tablo söz konusu” olduğunu söyledi.

‘‘YÜZDE 39-40 CİVARI BİR ZAM İSTANBULLULARA BİR EZİYETTİR’’

İSKİ ile alakalı suya zam konusu gündemdeydi. Neredeyse yüzde 40’lık bir zam söz konusuydu, AK Parti’nin bu konudaki teklifi hakkında son durum nedir?

İSKİ ile alakalı İBB meclisinde yapılan zam teklifiyle alakalı düşüncelerini açıklayan AK Parti Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Orçun Şekercioğlu, “Yüzde 39 civarında bir zam teklifi yapıldı. AK Parti, yüzde 15 civarında enflasyon oranları baz alınarak yapılmış bir hesaplamayla İstanbulluya yansıtılması gerektiğini ifade etti. Yüzde 39-40 civarında olan bir zammın çok yüksek olduğu ve İstanbulluya eziyet edileceği İBB Cumhur İttifakı Grubu tarafından ifade edildi. Bu karşı çıkışın son derece isabetli olduğu aşikâr.  İstanbul’da özellikle seçim hattı mahallinde popülist söylemlerle, ‘bunu veya şunu yapacağım’ gibi sözlerin tamamının 2 buçuk yıl gibi kısa bir sürede yani bir dönemin yarısının çöpe gideceğini aziz milletimiz hiç düşünmemişti. Milletimizin takdirine bırakıyorum dedi.

‘‘PRC TESTİ KONUSUNDAKİ GÖRÜŞÜM NEGATİFTİR!’’

Son günlerde gündem olan başka bir konu PRC testi zorunluluğu! Hem resmi yerler hem de gayri resmi olarak da belli kurumlarda aşı zorunluluğu olan ve PRC testi zorunluluğu getiren yerler var. Sizin bu konuda ki düşünceleriniz nedir?

PCR testinin zorunlu olmasına dair kendi görüşünün negatif olduğundan bahseden Orçun Şekercioğlu; “Bu testin her alanda zorunlu tutulması yani bir kamu kurumuna da girerken veya özel bir şirkete de girerken keyfi veya idari talimatla yapılmasını doğru bulmam. Aşı meselesine gelirsek, insanımızı bu konuda neden aşı olması gerektiğine dair bilgi verilmesi ve ikna edilmesi gerektiğini düşünüyorum. İkna olmadıysa da şefkat ve merhamet elimizle ve temeli sağlam bilimsel verilere dayanarak gerekliliğini anlatmamız lazım. İnsanlarımızı ikna ederek aşıya yöneltmeliyiz. Aşı konusunda ki görüşüm ise aşının vurdurulması taraftarıyım. Bende 2 doz aşı vuruldum. Buna dayanarak bana güvenen tüm gönül dostlarımı ve vatandaşlarımızı aşılarını olmaya davet ediyorum” dedi.

‘‘2023 HAZİRAN’INDAN ÖNCE BİR ERKEN SEÇİM OLMAYACAKTIR’’

İlk seçim tarihi 2023’ün Haziran ayı olarak gözüküyor. Bu seçimler sizce vaktinde mi yoksa erken mi olacak?  2023 Haziran’ından önce bir erken seçim olmayacaktır. Demokrasiyi sağlam bir zemine oturtacaksak anayasanın bu noktadaki amir hükümlerine uygun hareket etmemiz lazım. Seçimler 5 yılda bir yapılır, bu seçimler de 2023 Haziran’ında olağanüstü bir durum olmadığı sürece bu tarihte yapılacaktır. Seçimlerden önce ittifaklar konusunda bir açıklama yapmak gerekirse bir değişiklik olması konusunda bir söylem geliştirmek zor. Burası Türkiye dolayısıyla, ‘24 saat bile siyaset için çok uzun bir süre’ derler ya işte bir saat bile siyaset için çok uzun bir süredir ve o bir saatlik süre içerisinde Türkiye’de ittifaklar bazında neler olur, neler olmaz bunu şimdiden görmek zor. Bugün Cumhur İttifakı’nın ortakları bellidir. Millet İttifakı’nın tarafları bellidir. Ancak yarın Millet İttifakı’nda bir çözülme bekliyor musunuz derseniz, çözülme bekliyorum. Çünkü AK Parti ve MHP’de yani Cumhur İttifakı’nda çözülmeyi beklemememin sebebi aynı yönden tüm meselelere bakabilmeleridir. Millet İttifakı’nda ise özellikle HDP meselesinin CHP’yi fazlasıyla yoracağını ve İYİ Parti’nin asla HDP ile aynı çizgide hareket etmek istemeyeceğini ve bunu tekrar tekrar deklare edeceği kanaatindeyim. HDP ise bundan rahatsızlığını daha yüksek sesle ifade edeceğini ve dolayısıyla CHP’nin önümüzdeki takvimde seçim yapmak zorunda kalacağını düşünüyorum. Yani işin özü Meral Hanım yaptığı çıkışlarla şu an CHP’yi tokuşturuyor” diye konuştu.

‘‘ATAMA USULÜ, İNSANLARIN DEMOKRATİK HAKLARINI KULLANMASINA OLANAK SAĞLAMAZ’’

2024 yılında yerel seçimler olacak. Yerel seçim sisteminde sizce bir değişiklik olur mu?

Cümlelerine son vermeden önce 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere de değinen AK Parti Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Orçun Şekercioğlu; “Sistemin değişeceğine dair bir duyumum yok ve önceki dönemlerde çıkan birtakım dedikodularda yalnızca Büyükşehir Belediyelerinin seçimleri yapılıp ilçe belediyelerinin ataması kararını şahsi görüşüm olarak doğru bulmuyorum. Şunu da belirteyim ki değişiklik olacağına dair bir haber de duymadım. Atama usulü insanların demokratik haklarını kullanılmasına olanak sağlamaz. O nedenle doğru bulmuyorum. Dolayısıyla temsiliyetin ve demokratik hakların kullanılmasına olanak sağlamayan formül hangi formül olursa olsun bereket getirmeyeceği gibi sonuçta getirmez. Ümraniye Belediyesi olarak Belediye Başkanımız sayın İsmet Yıldırım liderliğinde Ümraniyeli aziz vatandaşlarımızın yaşam kalitesini her alanda en iyi seviyeye çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya ve AK Partimizin üstün hizmet belediyeciliğini hissettirmeye devam edeceğiz inşallah.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi