İstanbul Gündemi

Perinçek'ten İYİ Parti'ye çağrı

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
20 Ekim 2022 Perşembe 15:42

Ulusal Kanal’da bir programa katılan Perinçek, İyi Parti heyetinin ABD’ye yaptığı ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İyi Parti’ye bu konuda çağrıda bulunan Perinçek, “İyi Parti yöneticileri ABD yetkilileri ile 13 maddede ne görüştüğünü derhal açıklasınlar. Amerika‘nın bildiği 13 maddeyi Türk kamuoyu bilmeyecek mi? Amerika‘ya gidip ‘bu on üç maddede gel anlaşalım’ diyorsun. Ama Türk milletinden gizliyorsun. Kabul edilebilir mi? Türk milletinin de sizin hangi zeminde Amerika‘yla iş çevirmeye kalktığınızı bilme hakkı var.” dedi.

“GÖRÜŞMEYİ NEDEN GİZLİ TUTUYORLAR?”

Bu meseleden İyi Parti‘nin bütün karakterinin ortaya çıkacağını savunan Perinçek, “Türkiye‘nin başına ne işler açacaklar on üç maddede de görüşmeyi gizli tutuyorlar. İyi Parti’ye çağrıda bulunuyoruz. Amerika ziyaretlerinde ne görüştüler derhal açıklasınlar.” diye konuştu.

Vatan Partisi lideri Perinçek, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel’in, “İyi Parti Basın Bürosu’ndan bilgi alınmak için arandığını ancak bilgi verilmediğini” söylemesi üzerine ise “Demek ki bu görüşme sadece İyi Parti’nin liderlik düzeyinde biliniyor.  İyi Parti‘nin tepesindeki Gladyo cuntası biliyor ve saklıyorlar.” değerlendirmesini yaptı.  

NE OLMUŞTU

İyi Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı emekli Büyükelçi Ahmet Kamil Erozan ve yardımcısı Mehmet Ali Karamemiş‘ten oluşan heyet, bir süre önce çeşitli temaslarda bulunmak için üzere ABD’ye yolculuk etmişti.

Ahmet Kamil Erozan ziyaret öncesi yaptığı açıklamada, Türk-Amerikan ilişkilerinde 13 başlıkta sorun tespiti yaptıklarını, müstakbel iktidarlarında ABD ile daha sağlıklı bir ilişki kurabilmenin yollarını ele alacaklarını belirtmişti. İyi Parti yöneticileri ziyaret sonrası görüşme ilgili ise bilgi vermemişti.

Halil Başer - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi