İstanbul Gündemi

Peş peşe açıklamalar geldi! YSK verilerinde usulsüzlük...

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
16 Mayıs 2023 Salı 19:38

14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Seçimleri geride kalırken, sandıktan çıkan sonuçlar tartışılmaya devam ediyor.

PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR GELDİ

Sosyal medyada paylaşılan ve kısa sürede yayılan YSK verileri ile ıslak imzalı tutanakların birbiriyle örtüşmediği iddialarına ilişkin görsellerin ardından siyasilerden peş peşe açıklamalar geldi.

ÜMİT ÖZDAĞ:

“Yusuf Halaçoğlu, ailesi ile birlikte Zafer Partisi’ne 3 oy atıyor ancak o sandığın YSK verilerinde görünmüyor. En basit örnek.”

MANSUR YAVAŞ:

“Tüm sandık sonuçlarını tek tek inceliyor, sorun gözükenlerin hepsine gerekli itirazlarımızı yapıyoruz. Süreci çok yakından takip etmeye devam edeceğiz.”

CANAN KAFTANCIOĞLU:

“İtiraz sonuçları gelir gelmez raporu sizlerle paylaşacağız… İçiniz rahat olsun bütün ıslak imzalı tutanaklar elimizde ve sandığa giren her oyu girdiği gibi çıkarıyoruz.”

YSK:

“Islak imzalı tutanaklar ile YSK'ya bildirilen sayılar arasında uyumsuzluk söz konusu olduğunda maddi hataya karşı süresiz olarak şikayet yoluna başvurulabilir.”

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI:

“İddiaya konu görseller YSK değil, CHP'nin sistemine aittir. Tutanak ve YSK verileri doğruyken, bu veriler CHP sistemine yanlış girilmiştir.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek:

“YSK verisiyle uyuşmayan sandıklara ilişkin itirazlar ilçe seçim kurullarına yapıldı. Düzeltmeler ilçe seçim kurulları tarafından yapılacaktır. Her bir oyun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi