İstanbul Gündemi

Podcaster App, 2021 Dünya Podcast Raporu’nu yayınladı

Player yükleniyor...
Haberler / Teknoloji
27 Ocak 2022 Perşembe 11:35

Son yıllarda hem üretici hem de dinleyici bağlamında etkisini büyüten podcastler, istikrarlı yükselişini 2021 yılında da devam ettirdi. Podcaster App tarafından yayınlanan 2021 Dünya Podcast Raporu’nda verilen detaylar sektörün 2022 hedeflerine de ışık tuttu.

Farklı konularda içerik üreticisine ev sahipliği yapıyor

2021 yılı itibarı ile485 milyon dinleyiciye ulaşan podcast dünyası, 150 bin yeni podcast ile bu dinleyicilere ulaştı. Spotify ve Apple Podcast platformları başta olmak üzere 10’un üzerinde platformda yayınlanan podcastler; siyaset, tarih, sanat, spor, mizah, psikoloji ve kişisel gelişim gibi birçok farklı konuda içerik üreticisine ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’de podcast dinleme trendi yükselişte

Rapora göreen yüksek podcast bilinirliğine sahip kıta Avrupa olurken, en fazla podcast bilinirliği olan ülke ise yüzde 78 ile Amerika Birleşik Devletleri.Avrupa’da  en çok podcast dinleyen ülke ise yüzde 41 ile İrlanda oldu. İspanya, Norveç, İtalya ve Amerika gibi ülkelerin yoğun olarak dinlediği podcastlere Türkiye’deilgi her gecen gün artıyor. Haziran 2021’de Reuters Gazetecilik Enstitüsü’nün raporuna göre son bir ayda Türkiye’de podcast dinleyenlerin sayısı yüzde 37 olarak duyuruldu.

Haber Merkezi-İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi