İstanbul Gündemi

Rus iş insanı Londra'daki evinde tutuklandı

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
5 Aralık 2022 Pazartesi 14:40

Ulusal Suç Ajansı, Rus iş insanının 'İçişleri Bakanlığı‘nı dolandırmak için komplo kurmak' şüphesiyle tutuklandığını söyledi.

İngiltere‘nin başkenti ve Londra‘da yaşayan bir Rus iş insanı, kara para aklama şüphesiyle birlikte Ulusal Suç Ajansı (NCA) görevlileri tarafından Londra‘daki evinde kalırken tutuklandı.

58 yaşındaki adamın anti-kleptokrasi biriminden memurlar tarafından tutuklandığı ve  İçişleri Bakanlığı‘nı dolandırmak komplo kurmak ile birlikte yalancı şahitlik yapmak için komplo kurmaktan şüphelendi.

Tesiste çalışmakta olan 35 yaşında olan bir adam, binlerce sterlin nakit para içeren bir çantayla tesisten ayrılırken görüldükten sonra kara para aklama ve NCA görevlisini engelleme yaptığı şüphesiyle tutuklandı.

39 yaşında olan üçüncü bir kişi tarafından kara para aklama ve dolandırıcılık için komplo kurma gibi suçlardan Londra‘nın Pimlico semtindeki evinde tutuklandı.

İşadamının şu anki ortağı ise eski erkek arkadaşı olduğu. Müfettişler üçünün de ifadesine başvurdu ve kefaletle serbest bıraktı.

NCA, iş adamının Londra‘daki mülküne yapılan operasyonda 50 memurun görev aldığını ve yapılan aramalarda önemli miktarda nakit paranın yanı sıra bir dizi dijital cihazın ele geçirildiğini söyledi.

NCA‘den Rus iş insanı hakkında verilen bilgide, Vladimir Putin bağlantılı elitlere ve destekçilerine yönelik suç tehdidini ortadan kaldıran ve azaltan 100 'englleme' girişimini güvence altına aldığını söylendi.

Engelleme yapma girişimleri arasında, yaptırım uygulanan Ruslara çok yakın kişilerin banka hesaplarına yönelik hesap dondurma kararları yer alıdığı söylendi.

NCA Genel Müdürü Graeme Biggar, tutuklamadan sonra 'NCA‘nın sadece bu yıl içinde kurulan kleptokrasiyle mücadele hücresi, oligarklar, onları destekleyen ve etkinleştiren profesyonel hizmet sağlayıcıları ile Rus rejimiyle bağlantılı kişiler tarafından gerçekleştirilen potansiyel suç faaliyetlerini araştırmada önemli başarılar elde etmekte. Bu tehdidi ortadan kaldırmak için elimizde bulunan tüm yetki ve taktikleri kullanmaya devam edeceğiz.'

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi