İstanbul Gündemi

Sancaktepe'de 4.Umre Ödüllü "OKU" Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
29 Nisan 2015 Çarşamba 00:42

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek ve SİMDER ( Sancaktepe İmam Hatip Mezunları Derneği ) tarafından organize edilen 4.Umre Ödüllü Kitap Okuma yarışması'nda dereceye girenlerin ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Mustafa Öncel Spor Kompleksi'nde yoğun katılım altında gerçekleşen törene Başkan İsmail Erdem'in yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan,  AK Parti İlçe Başkanı Adil Kandemir, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, Sancaktepe İlçe Müftüsü Yusuf Bingöl, Başkan Yardımcıları,SİMDER yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

2015 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri münasebetiyle, Sancaktepe ilçesinde üç, genel olarak dört ayrı kategoride yapılan yarışmada Kategoriler ortaokullar, liseler ve halk şeklinde ayrılmış olup yurtdışından 4 adet ülke yarışmaya iştirak etti.

Törende konuşan Başkan İsmail Erdem Belediyemiz ve SİMDER ile ortaklaşa olarak düzenleyeceğimiz yarışmada esas hedefimiz ortaokul ve lise öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmektir. Başta gençler olmak üzere, tüm halkımızda milli ve manevi değerlere olan duyarlılığı arttırarak,  her geçen gün sanal bağımlılıkların toplumumuzu zayıflattığı bir dönemde, bu faaliyet sayesinde insanımızın gerçek kimliğine ve maneviyatınsa sahip çıkmasını sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Bu yıl ki OKU” Yarışma'nın 2015 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri münasebetiyle düzenlendiğini ve Kutlu Doğum Haftası programlarının her yıl bir ‘ana tema'sı olduğunu, bu yılın temasının ise  Hz. Peygamberimiz ve O'nun Birlikte Yaşama Ahlakı.” olduğunu belirten Başkan Erdem, içinde bulunduğumuz bu coğrafya, farklılıkların zenginliğini en net ve berrak şekilde yansıtıyor. Dolayısıyla ‘Birlikte Yaşama Ahlakı', bizim coğrafyamızda ayrı bir ehemmiyet arz ediyor, Ben bu noktada bir konunun özellikle altını çizmek istiyorum, Bizim güzel dinimiz; farklılıkların bir arada barış ve huzur içinde yaşamalarına dair ahlak ve hukuk ilkelerini belirlemiş tek dindir. Hz. Peygamberimiz de bu ilkeleri en doğru, en eksiksiz ve en mükemmel şekliyle uygulayarak tüm insanlığa ışık tutmuştur” şeklinde konuşan Başkan Erdem, farklılıkları bir arada yaşama ve yaşatma konusun da Peygamber Efendimizi örnek almamız ve O'nun ilkelerini uygulamamız gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Erdem ayrıca, sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmalar yaparak insanımızın manevi birlikteliğini sağlayarak ve ahlaki değerlere bağlı olarak yetişmelerini temin etmek için böylesine anlamlı bir yarışmayı düzenleyen SİMMDER yetkililerini kutlayarak teşekkür etti.

Yapılan Konuşmaların ardından Başkan İsmail Erdem ve protokol üyeleri kategorilerinde dereceye giren yarışmacılara ödül ve sertifikalarını takdim etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi