İstanbul Gündemi

Sancaktepe´de Sokak İftarlarına Yoğun İlgi

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
27 Haziran 2016 Pazartesi 01:23

Sancaktepe Belediyesi´nin, her mahallede ramazan etkinliği adı altında başlattığı açık hava iftarları, halkın yoğun katılımı ve büyük bir heyecanla devam ediyor.

İnsanların birbiriyle kaynaştığı, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun en üst düzeye çıktığı sokak iftarları her gün ayrı mahallede ramazanın manevi havasını hissettiriyor. Sancaktepelilere ramazan ayının daha huzurlu, güvenli ve mutlu geçmesinde önemli katkıda bulunan Sancaktepe Belediyesi,  en son 13 Haziran Pazartesi günü Yenidoğan Mahallesi Akın Caddesi´nde  4,500 ü aşkın mahalle sakinini iftarda bir araya getirdi.

Belediye Başkanı İsmail Erdem, Ramazan ayının sokak iftarlarına yaklaşık zaman zaman beş bin kişiyi bulan katılımların olduğuna dikkat çekerek, ?Birlik ve beraberliğin en canlı kanıtı olan bu gönül sofraları ilçemizde her zaman daim olsun´´ dedi. Başkan Erdem, iftar öncesi yaptığı konuşmada Ramazan süresince her mahallede bir sokağın trafiğe kapatılarak masalar kurulup hep birlikte iftar yaptıklarını ve iftar buluşmalarının komşuluk ilişkilerini güçlendirdiğini söyledi.

Bereketli iftar sofralarının bu seferki adresi İnönü Mahallesi oldu

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte sosyal hayattaki değişiklik ve farklılık kendini hissettiriyor. Başta iftar davetleri olmak üzere sosyal etkinlikler yoğun bir şekilde yaşanıyor. Sancaktepe Belediyesi´nin hazırlamış olduğu ramazan programında her mahallede ramazanın coşkusu yaşanmaya başladı.

İnönü Mahallesinde gerçekleştirilen programa mahallelinin yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. İnönü Caddesi´nde kurulan iftar sofraları tüm mahalleyi bir araya getirdi. İftar saatlerine yakın masalarda yerlerini alan Sarıgazi Mahallesi sakinleri ezanı heyecanla beklerken Ramazan ayının güzelliğini ruhlarında hissettirdi.

iftar programına  Belediye Başkanı İsmail Erdem´in yanısıra AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı İsmail Erdem yaptığı konuşmada; Ramazan ayının önemine vurgu yaparken, ?Ramazan ayı; gönüllerin yumuşadığı, bereketin arttığı, kardeşliğin derinleştiği, 29 gün boyunca komşuların, kardeşlerin, arkadaşların bir araya geldiği, birlik ve beraberlik için çok önemli bir ay olduğunu belirtti. İftar yemeğine katılan konuklar ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, yemeğe katılan herkese teşekkür etti.

"Medeniyet Yolcuları" İftar Programında Buluştu

Belediye Başkanı İsmail Erdem´in öncülüğünde hayat bulan büyük ödüllü ?Medeniyet Yolcuları´ İftar programı yoğun katılım altında gerçekleşti.

15 Haziran Çarşamba günü gerçekleşen Medeniyet Yolcuları İftar programına, Belediye Başkanı İsmail Erdem´İn yanısıra Medeniyet Yolcularının öğrencileri, veliler ve öğretmenlerin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Mihmandar Uluslar arası Öğrenci Derneği´nin sergisi ile başlayan program, mehteran gösterisi ve okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Vatandaşlarla birlikte orucunu açan Başkan Erdem yaptığı konuşmada, ?Yeryüzündeki oruç tutan tüm Müslüman kardeşlerimizin ramazanlarını tebrik ediyorum. Bu ramazan tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olsun. Ramazan ayı rahmet ayı, bir tarafıyla da sofralara bereket geliyor. İşte bugün burada 5 binin üzerinde misafirimizle beraber aynı sofrayı paylaşıyoruz. Aynı tencerede pişen yemeği paylaşmanın mutluluğu var. Çocuk, yaşlı, Suriyeli bir sürü misafirimiz var, bununla birlikte amca, teyze rolündeki büyüklerimiz bizimle beraber. Bugün farklı bir ortam yaşanıyor burada. Dünyada derece almış Kuran-ı Kerim üstatları kuran okuyorlar. Gençlerimiz de bu durumdan istifade ederken ramazanın maneviyatına ulaşma konusunda önemli bir görev üstlenmiş oluyoruz? şeklinde konuştu.

Böyle bir etkinlikten dolayı son derece memnun olduklarını dile getiren Sancaktepeliler, ?Görüldüğü gibi tüm insanlar bir araya gelmiş ramazanı kutluyoruz burada. Ramazanın tüm ümmete özellikle de ülkemize sağlık, barış ve huzur getirmesini diliyorum. İnşallah bayrama da böyle hep beraber kardeşçe gireriz? diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi