İstanbul Gündemi

SANCAKTEPELİ GENÇLER KIŞ KAMPI´NDA BULUŞTU

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
7 Şubat 2016 Pazar 21:27

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek ve Medeniyet Yolcuları üyeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen, Kastamonu Yolkonak Erkek Kış Kampı´na katıldı.

Kış kampındaki gençler, şehirden uzak, doğa ile iç içe 5 gün geçirdi. Genç Gelecek Lise Konseyi ve Medeniyet Yolcuları gruplarından oluşan gençler, aynı zamanda Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile tanışma fırsatı buldu.

Gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla erkek öğrencilere yönelik gerçekleştirilen kampta gençler, cemaatle namaz kılma, Peygamber Efendimizin hayatı, Adab-ı Muaşeret ve Ahlak dersleri gibi konuları kapsayan ?5 Gün 5 Vakit? projesi ile zamanını dolu dolu geçirdi.

Gençler futbol, okçuluk, paintball, doğa yürüyüşleri ile sportif faaliyetler; Kastamonu yöresine ait ceviz kabuğundan yapılan doğal boya ile taş baskı, kitap okuma, şehir gezisi ile sosyal-kültürel faaliyetlerle hoşça vakit geçirdi.

Evliyalar şehri olarak da bilinen Kastamonu´yu özel rehber eşliğinde gezen gençler, şehirdeki Antik Çağ ve Türk-İslâm dönemine ait birçok tarihi eseri gezip görme fırsatı buldu.  Anadolu´daki en eski şehirlerden biri olan Kastamonu´da gençler, Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi, Nasrullah Camii, Saat kulesi ve buna benzer birçok tarihi eserlerin olduğu mekânları gezdi.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş´ın yanısıra Trabzon Millet Vekili Muhammed Balta ve Kastamonu Millet Vekili Murat Demir kampta gençleri ziyaret etti. Sabah kahvaltısını birlikte yapıp, kamp ateşi etrafında misafirlerini ağırlayan gençler, Belediye Başkanı ve Millet Vekilleri ile hasbihal etti. Sonrasında gençler, Belediye Başkanını makamında ziyaret ederek Sancaktepe Belediyesi ve Genç Gelecek hakkında bilgiler verdi. Ziyaret sonrası gençlere çeşitli hediyeler takdim edilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.

Düzenlenen sıra gecesinde ise gençler, ilahi, ezgi ve şiirler okuyarak geçmişten günümüze diriliş ruhunu tekrar yaşadı.

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Geleneksel Kış Kampına katılan gençler milli ve manevi değerlerin bilincine vararak birlikte vakit geçirip kardeşlik bağları kurdular. Kampın kendilerine birçok şey kattığını bildiren gençler, bu imkânları sağlayan herkese teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi