İstanbul Gündemi

Sarıyer’in her köşesinde Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusu yaşanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl etkinlikleri, 6 ülke 4 şehirden Sarıyer’e gelen halkoyunları gruplarının gösterisi ve kortej yürüyüşü ile başladı.
Sarıyer’in her köşesinde Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusu yaşanıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Ekim 2023 Cuma 10:21

Sabah saatlerinde İlçe Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Cumhuriyet Koşusu ile başlayan kutlamalar Sarıyer Atatürk anıtı önünde devam etti.

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Uluslararası Boğaziçi Kültür Sanat ve Halk Dansları Şöleni kapsamında gerçekleşen kortej yürüyüşü, sahne performansları, yarışmalar, illüzyon ve jonglör gösterilerinin yanı sıra yapılan ücretsiz ikramlar Sarıyerlilere renkli anlar yaşattı. Gündüz Bakımevlerinde eğitim gören minikler de hazırladıkları gösterilerle 100. yıl coşkusuna ortak oldu.

6 ÜLKE 4 ŞEHİR SARIYER’DE BULUŞTU

Sarıyer İlkokulu önünden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in katılımıyla başlayan kortej yürüyüşüne katılan gencinden yaşlısına çok sayıda Sarıyerli ellerinde bayraklar ile kutlamaları başlattı. Şölen kapsamında Yunanistan, Bulgaristan, Moldova, Karadağ, Osetya (Rusya), Kıbrıs (Girne)’nin yanı sıra Van, Diyarbakır, Edirne ve Tekirdağ’dan gelen halk oyunları ekipleri kortej yürüyüşünün ardından Atatürk anıtı önünde yöresel rengarenk kıyafetleri ile gerçekleştirdikleri performans gösterileri ile büyük beğeni topladı.

 

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi