İstanbul Gündemi

Sarıyer Meclisi’nde ‘Gündem Dışı’ Gerginliği

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
10 Temmuz 2021 Cumartesi 20:45

AK Parti Meclis Üyesi Salim Kain’in Bahçeköy’e dair yazılı önergesinde yaptığı açıklamalara cevap vermek için söz alan CHP Grup Başkanvekili Nizamettin Günel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını anlattı.

Günel’in yaptığı konuşmanın içeriğinde kendilerine cevap hakkı doğduğunu belirteren AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Coşgun’un söz hakkı istemesi üzerine Meclis Başkanı Hüseyin Coskun, Nizamettin Günel’in zaten söz hakkı kullandığını gündem dışı konuların tartışmaya açılmasının doğru olmadığını kaydeden AK Partili Coşgun’a söz hakkı vermedi.

HÜSEYİN COŞKUN: ‘‘GÜNDEME DAİR SÖZ ALMAK İSTEDİNİZDE BİZ SÖZ VERMEDİK Mİ?’’

Meclis Başkanı Hüseyin Coskun’un söz vermemesi üzerine çıkan sözlü tartışmada Meclis Başkanı Hüseyin Coşkun, “İki meclis üyemiz de gündem dışı söz aldı ve bitti. Gündeme dair konularla ilgili konuşabilirsiniz ancak meclis maddelerle konuşur, onun hakkında konuşmak istediniz de itiraz mı ettik? Ayrıca arkadaşınız Salim Kain konuşurken CHP’li arkadaşlarımızın hiçbiri bir şey dememişken Nizamettin Bey konuşunca neden bu kadar rahatsız oldunuz?” şeklinde açıklama yaptı.  

HÜSEYİN COŞKUN: ‘‘VARSA BİR YANLIŞ ANLAŞILMA, HERKES ADINA ÖZÜR DİLİYORUM’’

Tartışmanın alevlenmesi üzerine oturuma 5 dakika ara veren Meclis Başkanı Hüseyin Coşkun, tekrar oturumun başlaması üzerine kavgaya dair şu açıklamaları yaptı: “Bu tür şeyler olur normal karşılamak zorundayız. Burada istirhamım dinleyicilerden olaya müdahil olmasınlar. Bu tür olaylarda yine istenmeyen kelimeler ağzımızdan çıkabilir, ben sürekli Grup Başkanvekillerine bakarım. AK Parti tarafında Hüseyin Coşgun’a CHP tarafında ise Nizamettin Günel’e bakarım. Meclisler, grup başkanvekillerinin sözleriyle Meclis’in devam etmesi, söz alınması kesmesi ya da gündeme alınmasıyla ilgili işleri yapar. Bu nedenle de benim gözüm devamlı Grup Başkanvekili arkadaşlarımızdadır. Bu olay neticesinde istenmeyen kelimelerin meclisimizde dile getirilmemesi gerektiğini ve varsa yanlış anlaşılma ben herkes adına özür diliyorum”

HÜSEYİN COŞGUN: ‘BU HAKARETİ HİÇBİR SURETLE KABUL ETMİYORUM!’

AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Coşgun ise meclis başkanının özrünü kabul ederek çıktığı kürsüden şöyle konuştu: “Önemli olan hatayı fark edip bundan ders almaktır. Bu konuşmayı yaparken bile çekindiniz işte bunu Sarıyerlilerin takdirine bırakıyorum. Ancak ben Meclis Başkanı Hüseyin Bey’e son dakika da olsa yapıcı açıklamalarınız için teşekkür ederim ama grubuma karşı yapılan bu hakareti hiçbir suretle kabul etmiyorum. AK Parti Grubu adına da kınıyorum. Böyle özür olmaz, özür dilemek bir erdemdir.’’

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi