İstanbul Gündemi

Şehit Aileleri, Gaziler ve Yakınları Ümraniye´de İftarda Buluştu

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
6 Haziran 2017 Salı 23:19

Ümraniye Belediyesi, şehit ailelerini, gazileri ve yakınlarını Hekimbaşı Çardak Restoranda düzenlediği iftar programında bir araya getirdi...

Ümraniye Belediyesi, şehit ailelerini, gazileri ve yakınlarını Hekimbaşı Çardak Restoranda düzenlediği iftar programında bir araya getirdi...

Ramazan ayında kurduğu iftar sofraları ile binlerce kişiyi ağırlayan Ümraniye Belediyesi, bu kez de şehit ailelerini, gazileri ve yakınlarını iftar programında bir araya getirdi.  İftara katılan şehit yakını ve gaziler, ezanın okunmasıyla birlikte dualarla oruçlarını açtı. Hekimbaşı Çardak Restoranda gerçekleşen iftar programına; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can´ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve eşleri, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Süleyman Ayhan,  AK Parti İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, şehit aileleri gaziler veaileleri katıldı.

Program Kur´an tilaveti ile başladı. Ardından Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk dua ederek selamlama konuşmalarını gerçekleştirdi.

Programda bir konuma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ?Peygamberlerle beraber haşr ve cennette komşu olacak olan şehitlerimiz Rabbim´in değer verdiği farklı kullardır. Rabbim bütün şehitlerimizin, hepimize inşallah şefaat etmeleri için müsaade buyursun? dedi. Dünyadaki mevki ve makamların gelip geçici olduğunu söyleyen Başkan Hasan Can, ?Ölümle, kabre girmeyle beraber dünyadaki bütün mevkiler ve makamlar bitiyor. Ama bitmeyen Rabbimizin katında sonsuza kadar devam edecek mevki ve makam, Peygamberler ve şehitler makamıdır? dedi. Gazilerimizin önemine de değinen Başkan Hasan Can, ?Gaziler, yine şehitlerimiz gibi Allah yollunda, bayrak yolunda, din yolunda, memleket ve millet zarar görmesin diye Allah için canını ortaya koyan yaralanmış olan kardeşlerimizdir? dedi. Yaralanmasalar dahi o mücadelelere katılan kardeşlerimize gazi dediklerini söyleyen Başkan Hasan Can, ?Gazilik de Allah katında çok muteber, değerli bir makamdır? dedi. Şehit aileleri ve gazilere seslenen Başkan Hasan Can, ? Sevgili kardeşlerim, biz sizin sahip olduğunuz bu mevki ve makamın değerini ve hakkını vermeye kalkarsak veremeyiz. Onun ecrini, karşılığını ancak Rabbim verir. Rabbim bütün şehitlerimize rahmetiyle cennetiyle muamele eylesin ve Rabbim bütün gazilerimize yaşadıkları müddet zarfında onurlu ve sahip oldukları yüce gazilik makamına laik şerefli bir hayat yaşamalarını nasip eylesin? dedi.  

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, ?Bu vatan toprakları çok değerlidir. Tarih boyunca bu ülke birçok saldırıya maruz kaldı. Bu ülkeyi ülke yapan şehitlerimizdir. Tüm şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyorum, kahraman gazilerimize sağlık ve uzun ömürler diliyorum? dedi.

İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk, ?Şehitlerimizin hatırası olan bu vatan toprağına gerekirse abdestsiz basmamalıyız canlarıyla bizlere emanet ettikleri bu vatan bizim için kutsaldır. Biz bu vatanda huzur içinde yaşamaya gayret ediyorsak şehitlerimizin yüzü suyu hürmetinedir. Bütün şehitlerimize rahmet ve aziz vatanımızı müdafaa etme noktasında canını siper etmiş gazilerimize de hayırlı bir ömür diliyorum? dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi