İstanbul Gündemi

?Sevdiklerini sigaradan kurtarmak için mektup yazacaklar?

Player yükleniyor...
Haberler / Sağlık
30 Aralık 2017 Cumartesi 02:11
Sigara bağımlılığına karşı farkındalığı artırmak için Bağcılar´daki 8. sınıf öğrencileri arasında ?Hayata bir mektup yaz? projesi kapsamında yarışma düzenlenecek. Sigara kullanan bir sevdiğine sigarayı bırakması için en etkili mektubu yazan öğrenciler para ve altınla ödüllendirilecek.
 
Projenin destekçisi olan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ?Öğrencilerimizin yazdığı mektupların çok duygusal ve etkili olacağına inanıyorum? dedi.
Bağcılar´da sigara bağımlılığına ve sigaranın zararlarına dikkat çekmek için ?Hayata bir mektup yaz? isimli proje kapsamında ortaokul 8. sınıf öğrencileri arasında bir yarışma yapılacak. Bağcılar Belediyesi´nin de destek verdiği projenin tanıtımı Hayriye Kayraklı Ortaokulu´nda yapıldı. 
 
?Öğrencilerimizin yazacağı mektupların etkili olacağına inanıyorum?
 
Programda öğrencilere seslenen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ?Sigarayla mücadele anlamında güzel düşünülmüş bir proje. Yararlı olacağına inanıyorum. Birçok proje yapıyoruz ama büyüklerle yol alamıyoruz. Çocuklarla ve gençlerle girdiğimiz projelerde daha etkili oluyoruz. Onun için öğrencilerimizin yazacağı mektupların çok duygusal ve etkili olacağına inanıyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum? dedi.
 
?Yarışmaya 31 okuldan 10 bin 700 öğrenci katılacak?
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise ?Size tavsiyem sevdiklerinizi çok etkileyici mektuplar yazmanız. Mektuplarınız mutlaka etkili olacak sigarayı bırakacaklardır? şeklinde konuştu. Sunumu yapılan yarışmaya ilçe genelindeki 31 okuldan 8. sınıfta okuyan 10 bin 700 öğrenci katılacak. Zarf, kalem ve kağıtları dağıtılan öğrenciler, sigara kullanan bir sevdiğine sigarayı bırakması için en etkili mektubu yazacak. 
 
?Başarılı öğrenciler para ve altınla ödüllendirilecek?
 
İki hafta içinde yazılacak mektuplar aralarında gazeteci, yazar ve edebiyat öğretmenlerinin de bulunduğu özel bir jüri tarafından değerlendirilecek. Yarışma sonucunda en etkili mektubu yazan öğrenciler para ve altınla ödüllendirilecek.
 
Projeye Bağcılar Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeşilay Bağcılar Şubesi ve Başer Sağlık Koleji de destek veriyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi