İstanbul Gündemi

Siyasi liderler de oylarını kullandılar

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
14 Mayıs 2023 Pazar 16:43

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kayıtlı oldukları ilçelerde oylarını kullandı.

AKŞENER: “SEÇMEN VELİNİMETTİR TUTUMUYLA HAREKET ETTİK”

İYİ Parti Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Meral Akşener, İstanbul Beylerbeyi'ndeki Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı. Akşener, “Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Bu seçimin milletimiz için de hayırlara vesile olmasını diliyorum. Özellikle Millet İttifakı olarak uyumlu bir şekilde çalıştık. İddia ediyorum en fazla seçmene ulaşan organizasyon bizimdi. Ben 45 yerde miting, 54 yerde de program yapmışım. Seçmen velinimettir tutumuyla hareket ettik” şeklinde konuştu.

ALİ BABACAN: “SEÇİMLER DEMOKRASİNİN BAYRAMIDIR”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eşi ile birlikte Ankara'nın Çankaya ilçesinde oyunu kullandı. Babacan, "Seçimler demokrasinin bayramıdır. Bugün bayram günümüz. Halkımızın egemenliğini ilan ettiği bir gün. Seçimler çok önemli ama iki seçim arasında istişareyle yönetilince demokrasi önemli. Bugün bayramımız. Milli iradenin tecelli ettiği, halkımızın egemenliğini açıkça ilan ettiği bir gün" dedi.

AHMET DAVUTOĞLU: “BUNDAN SONRA DA NİCE SEÇİMLER HEP OLACAK”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Eyüpsultan'da bulunan Nejat Sabuncu İlkokuluna Eşi Sare Davutoğlu ile gelen Ahmet Davutoğlu, oy kullanacağı sandıktaki kadın görevlilere karanfil verip, Anneler Günü'nü kutladı. Davutoğlu, “"İnşallah 1950'den bu yana olduğu gibi, bundan sonra da nice seçimler hep olacak. Çok partili sistemde milletin kullandığı iradeyle seçim üzerinden ülkeyi bir emanet olarak devralan iktidarlar, süreleri boyunca bu emanete sadık kalmak için çalışmak durumundadır” ifadelerini kullandı.

FATİH ERBAKAN: “MİLLETİMİZE VE DEVLETİMİZE HAYIRLI OLMASINI ALLAH'TAN NİYAZ EDİYORUM”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Dr. Binnaz Ege Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesi'nde kullandı. Erbakan, “En önemli vatandaşlık görevlerimizden biri olan oy kullanma işlemini eşimle birlikte gerçekleştirdik. Bu seçimlerin ülkemize, milletimize ve devletimize hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

MUSTAFA DESTİCİ: “MİLLETİMİZİN, SEÇMENİMİZİN VERDİĞİ KARARA HEPİMİZ SAYGILI OLACAĞIZ”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sultanbeyli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oy kullandı ve seçmenin verdiği karara saygı duyulması gerektiğini belirtti. Destici, “Milletimizin, seçmenimizin verdiği karara hepimiz saygılı olacağız. Başka türlü sonuç bekleyenler, ülkeyi kaosa ya da karışıklığa götürme hevesi içinde olanlar milletimizin direnciyle her zaman karşılaşmıştır, yine karşılaşacaktır” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi