Sultangazi Belediyesi, Büyük Türk düşünürü ve tasavvuf şiirinin önemli temsilcilerinden Yunus Emre´yi andı. Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Yunus Emre´nin sevgi ve hoşgörüyü tüm insanlığa öğütlediğini belirterek, ?Yunus Emre Anadolu´da gönül hamurunu şekillendiren isim olarak tüm kalplerde yerini almıştır? dedi. Programa konuk olan şair Serdar Tuncer ile TV programcısı Hayati İnanç Yunus Emre´nin dizelerini okuyarak, ?Bizim Yunus? olarak Yunus Emre´nin tüm kalplerde yer ettiğini söyledi.
Sultangazi Belediyesi, tasavvuf şiirinin öncülerinden Yunus Emre´yi andı. Sultangazi Belediyesi Nikah Salonları´nda düzenlenen programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Yunus Emre´nin Anadolu´da gönül hamurunu şekillendiren isim olarak tüm kalplerde yerini aldığını söyledi. Yunus Emre´nin ?Yaratılan Severim Yaratandan Ötürü? sözünü hatırlatan Başkan Altunay, ?Yaratılanı yani insanı ?hoş görmek? için öncelikle tabiatında hoş görü olması gerekir. Yunus Emre, insanı merkez almış, insan sevgisi ile yola çıkmış, yazdığı her mısrayı hoşgörü ırmağından geçmiştir? dedi.
Başkan Altunay, Yunus Emre´nin Mevlânâ Celaleddin-i Rûmî, Hacı Bektaş-ı Velî, Ahî Evrân-ı Velî gibi ilim ve irfan kutuplarıyla birlikte, Allah sevgisini, aşk ve güzel ahlakla ilgili düşüncelerini gerçek bir tasavvuf anlayışı ile işlediğini ifade etti.
Programa konuk olan TV Programcısı Hayati İnanç, Yunus Emre´nin her evin evladı olduğunu söyledi. İnanç, ?Yunus her birimizin içindedir; kimse tereddüt etmez. Herkese sevgi mayasını çalmıştır. Dünyanın karanlık bir döneminde herkesi müjdelemiş gibidir? dedi.
Yunus Emre´nin şiirlerinden örnekler sunan İnanç, ?Yunus Emre dünden söylenmiş bir sözü su içme rahatlığıyla söylemiştir. Yunus Emre kalbe girip girmemeyi dert etmiştir? diye konuştu.
Programa konuk olan şair yazar ve TV Programcısı Serdar Tuncer, Yunus Emre´nin diğer muadillerinden ?Bizim Yunus? sıfatıyla ayrıldığını kaydetti. Yunus Emre´nin 8 asır öncesinde yazdıklarının bugün hala anlaşıldığını kaydeden Tuncer, ?Yunus Emre öyle yalın bir dil kullanmıştır ki bugün gönül gözü olan herkes anlayabiliyor. Yunus Emre dervişliği yapamadım diyerek ayrıldığı Taptuk Emre´nin dergahına ?Bizim Yunus´ olarak geri dönmüştür. Yunus Emre güzeldir; Yunus Emre´yi hatırlatmak güzeldir; hatırlatanlara teşekkürler? dedi.
Şair Tuncer, Yunus Emre´nin şiirlerini seslendirerek katılımcılara güzel bir akşam yaşattı.