İstanbul Gündemi

SÜPER LİG’DE 2020-2021 SEZONU ŞAMPİYONU BEŞİKTAŞ

Player yükleniyor...
Haberler / Spor
15 Mayıs 2021 Cumartesi 23:08

Türkiye’nin en uzun süren sezonunun şampiyonu Beşiktaş oldu. Siyah-Beyazlılar, konuk olduğu Göztepe’yi 2-1 yenip, 84 puanla takipçisi Galatasaray’ın önünde +1 gol averajıyla ligi zirvede bitirerek 16’ncı kez lig şampiyonu oldu.

Geçtiğimiz sezon sonunda ligden düşmenin kaldırılması sebebiyle 21 takım ile 42 hafta süren Süper Lig maratonu tamamlandı. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında nefes nefese son maça taşınan şampiyonluk yarışını, Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın talebeleri kazandı.

Son hafta maçlarına 81 puanlı Beşiktaş, aynı puana sahip Galatasaray’ın sadece iki gol averajı ile önünde lider olarak girdi. Siyah-Beyazlılar, İzmir’de konuk olduğu Göztepe karşısında aldığı 2-1’lik galibiyetle puanını 84’e yükselterek 16’ncı şampiyonluğunu kazandı.

Galatasaray, Yeni Malatyaspor ile evinde karşılaşırken, maçı 3-1 kazanmasına rağmen genel averajda Beşiktaş’ın gerisinde kalarak 84 puanla ligi ikinci sırada tamamladı.

Zirvenin diğer takipçisi üçüncü sıradaki Fenerbahçe ise 79 puanla Kayserispor deplasmanında galibiyet kovaladı. Sarı-Lacivertliler ilk yarısını 1-0 geride kapadığı karşılaşmanın son anlarında kazandığı gollerle sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı ve 82 puanla üçüncü sırada kaldı.

En son şampiyonluğunu 2016-17 sezonunda kazanan Beşiktaş, dört sezonun sonunda yeniden ligin zirvesine yerleşerek önümüzdeki sezon Şampiyonalar Ligi’nde mücadele edecek. Siyah-Beyazlılar’ın gruplara direkt katılması için Manchester City’nin Şampiyonlar Ligi’ni kazanması ya da Chelsea’nin Premier Lig’de ilk 4’e girmesi gerekiyor. Aksi bir durumda Beşiktaş, ikinci Galatasaray gibi ön eleme turundan başlayacak. 

Siyah-Beyazlılar’ın Teknik Direktörü Sergen Yalçın, daha önce futbolculuk kariyerinde şampiyonluklar yaşadığı Beşiktaş’ın başında hoca olarak ilk şampiyonluğunu kazanmış oldu. 29 Ocak 2020’de Siyah-Beyazlılar’ın başına geçen Sergen Yalçın, 42 maçlık 2020-21 sezonu sonunda takımı başında 26 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 mağlubiyetle 84 puan toplayarak teknik direktörlük kariyerinin ilk şampiyonluğunu elde etti.

SERGEN YALÇIN TARİHE GEÇTİ

Siyah-Beyazlılar’ın Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Beşiktaş’ta hem futbolcu hem teknik direktör olarak şampiyon olan ilk isim oldu.

Beşiktaş kulübünün altyapısından yetişip şampiyonluklar yaşayan Sergen Yalçın, siyah-beyazlı formayla 1991-1992, 1994-1995 ve 2002-2003 sezonlarından sonra teknik direktör olarak da şampiyonluk yaşayarak adını bir kez daha tarihe yazdırdı.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi