İstanbul Gündemi

Süper Lig’de derbi heyecanı yaşanacak

Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında futbolseverler futbola doyacak. Liderin 2 puan gerisinde yer alan Galatasaray, yarın sahasında Beşiktaş’ı konuk edecek.
Süper Lig’de derbi heyecanı yaşanacak
Haberler / Spor
20 Ekim 2023 Cuma 19:23

RAMS Park’ta oynanacak karşılaşma 19.00’da start alacak ve müsabakayı deneyimli hakem Halil Umut Meler yönetecek.

LİGDE DURUMLARI NASIL?

Geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, bu sezon da iddialı bir performans sergiliyor. 8 karşılaşmada 7 zafer, 1 beraberlikle 22 puan toplayan sarı-kırmızılılar, lider Fenerbahçe’nin sadece 2 puan gerisinde ikinci sırada bulunuyor. Beşiktaş ise bu sezon 5 zafer, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 16 puanla ligde 4. sırada kendisine yer buldu.

HAKİM ZİYECH’İN DURUMU

Öte yandan, Galatasaray’da sakatlık problemi yaşayan Hakim Ziyech’in durumu henüz netlik kazanmadı. Son antrenmanın ardından Faslı oyuncunun durumu hakkında bir karar verilecek. Milli takımdan dönen Wilfried Zaha ile Davinson Sanchez’in derbide sahada olup olmayacağı konusundaki nihai kararı ise teknik direktör Okan Buruk verecek.

SAKATLAR CAN SIKIYOR

Derbi öncesinde Beşiktaş'ta can sıkıcı bir başka durum ise sakat futbolcular oldu. Siyah-beyazlı orta sahanın önemli isimlerinden Salih Uçan, İstanbulspor maçında yaşadığı sakatlık sonrası müsabakaya devam edemezken, dün sakatlandığı açıklanan Umut Meraş'ın yanı sıra Eric Bailly de derbide görev yapamayacak. Uzun süreli sakatlığını atlatarak takımla yeniden çalışmalara başlayan Mert Günok'un da derbide görev alması düşük ihtimal olarak görülse de tecrübeli kalecinin durumuna sağlık heyetinden gelen son değerlendirme sonrası karar verilecek.

LİGDE FIRTINA GİBİ

Galatasaray, Süper Lig’deki son performansıyla adeta fırtına estiriyor. Sarı-kırmızılı ekip, son 7 maçta rakiplerine göz açtırmadı ve bu müsabakaların tamamından 3 puanla ayrılmayı başardı. Sezonun başında Mondihome Kayserispor karşısında aldığı beraberlikten sonra ise Trabzonspor, Gaziantep FK, Yılport Samsunspor, RAMS Başakşehir, İstanbulspor, MKE Ankaragücü ve Bitexen Antalyaspor’a karşı galibiyet sergisi sürdürdü.

BURAK YILMAZ'IN İLK DERBİ HEYECANI

Şenol Güneş'in vedasının ardından kendini kulübede bulan teknik sorumlu Burak Yılmaz, yeni başladığı kariyerinin ilk derbi heyecanını Galatasaray deplasmanında yaşayacak. Aktif futbolculuğunun ardından başladığı teknik direktörlük kariyerinin ilk maçında İstanbulspor'u 2-0 mağlup eden Yılmaz, futbolculuk kariyerinde çeşitli başarılara imza attığı eski takımı Galatasaray'ın karşısına bu sefer rakip teknik adam sıfatıyla çıkacak.

 

HABER MERKEZİ – İSTANBUL GÜNDEMİ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi