İstanbul Gündemi

Tanju Özcan'dan İmamoğlu açıklaması! 'CHP Genel Başkanı olursa...'

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, katıldığı TV100 canlı yayınında gündeme ilişkin gelen sorulara yanıt verdi. Özcan’ın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki sözleri dikkat çekti.
Tanju Özcan'dan İmamoğlu açıklaması! 'CHP Genel Başkanı olursa...'
Haberler / Politika
13 Haziran 2023 Salı 09:46

Adı CHP Genel Başkan Adaylığı için geçen İBB Başkanı İmamoğlu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Tanju Özcan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İŞTE ÖZCAN'IN AÇIKLAMASINDAN SATIR BAŞLARI:

“Ben en başından beri 'kazanacak aday ile yola çıkmalıyız' diye söyleyen insanlardan biriydim. Süreç bizim dışımızda gelişti. Sayın Genel Başkan, 4 tane siyasi partinin genel başkanına adeta siyasi rüşvet vererek tek aday olarak kendini ilan ettirdi. Akşener buna başta karşı koydu ama sonra gelişen dinamikler nedeniyle sesini çıkartamadı. Kılıçdaroğlu aday olunca arkasında durarak bir oy fazla alabilmesi için çalıştık.”

“TARİH, BENİ VE AKŞENER'İ HAKLI ÇIKARDI”

Kılıçdaroğlu kazansaydı, Türkiye kazanmış olurdu. Maalesef tarih beni ve Akşener'i haklı çıkarmış oldu. Sayın Genel Başkan, her cümlesinde demokrasiden bahsediyor ama söylemleriyle eylemlerinin örtüşmediğini görüyorum. Batı tipi demokraside bu olsaydı, kaybeden partinin Genel Başkan’ı aynı gün istifa etmiş olurdu.”

“CHP'DEN ADAY OLURUM VEYA HİÇ OLMAM”

“Benim derdim hiçbir zaman koltuk olmadı. 2011'den beri milletvekilliği, belediye başkanlığı yapıyorum. Derdim koltuk olsaydı MYK'da olan veya geçmişte MYK'da görev yapmış olanlardan çok daha önce bu koltuğa gelebilirdim. CHP'den aday olurum veya hiç olmam. Başka şekilde siyasete devam etmem gerekiyorsa o şekilde devam ederim.”

“5 YILIMIZI KAYBETTİK, SORUMLUSU BEN DEĞİLİM”

“Benim aday olma gibi bir derdim yok, burada 5 yılımızı kaybettik, sorumlusu ben değilim. Masadan kalkan Akşener de değil. Bunun sorumlusu Genel Başkan’a ‘Erdoğan’ın karşısında terliği bile koysak kazanır’ diyen arkadaşlarımız. Tuncay Bey 'önce ben' diyenlerden. Önce koltuk diyenlerle önce memleket diyenler arasındaki bir mesele bu.”

“BU ŞARTLARDA YEREL SEÇİMDE NASIL BİR BAŞARI BEKLENEBİLİR?”

“İstanbul ve Ankara ile ilgili büyük risk görüyorum. Kılıçdaroğlu ile yerel seçime gidilirse kaybedileceği görülüyor. Ortada bozulmuş bir ittifak var. Morali bozuk bir CHP tabanı var. Sandıklarda bile görev almak istemeyen CHP'liler var. Bu şartlarda yerel seçimde nasıl bir başarı beklenebilir?”

“BİRÇOK BÜYÜKŞEHRİ ALABİLECEĞİMİZE İNANIYORUM”

“Sayın İmamoğlu, CHP Genel Başkanı olursa toplumda büyük bir sinerji ortaya çıkacaktır. Bunun sonucunda zorlanmadan birçok büyükşehri alabileceğimize inanıyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ı yenebileceği tek mecra CHP Kurultay salonudur. Bu seçim Erdoğan gitsin mi kalsın mı seçimi olsaydı 'Erdoğan gitsin' cevabı çıkardı.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi