İstanbul Gündemi

Telefon alacaklar dikkat!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
24 Ekim 2022 Pazartesi 14:05

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Bekir Can Uslu, yurt dışından yolcu beraberi cep telefonu muafiyet limiti olan üç yılda bir tane sistemine ilişkin önemli uyarılarda bulund.
Uslu, 1 Kasım itibarıyla (x-ray) aramaları yoğunlaştıracaklarını açıkladı. Zaten halihazırda kontrollerin sıkı şekilde devam ettiğini anımsatan Uslu, ,1 Kasım’dan sonra bu sistemden daha yoğun kontroller yapacaklarını vurguladı. 

YURT DIŞINDAN TELEFON ŞARTLARI

Bilindiği gibi yur tdışından yolcu beraberi getirilen eşya muafiyetlerine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı bulunuyor. Bu karara göre kişisel eşya muafiyeti kapsamında, yurt dışından Türkiye’ye gelen yolcular, üç yılda bir adet cep telefonunu gümrük vergilerinden muaf tutuluyor. 

SÜRE 3 YIL

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce, 30 Mayıs 2019 tarihinde getirilen düzenleme kapsamında süre iki yıldan üç yıla çıkarılmıştı. Ayrıca, yurt dışından getirilen telefonlar için 'yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılma şartı” da eklenmişti. 

Söz konusu uygulama ile yolcu beraberi cep telefonu muafiyet limiti olan üç yılda bir tane sisteminin teknik takibini mümkün kılmak için, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü koordinesinde bir düzenleme yapıldı. Ticaret Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde yürütülen teknik çalışma kapsamında, yolcuların üç yıllık süre zarfında getirdikleri cep telefonu sayısı takip edilip, yolcuların muafiyet haklarının ötesinde 3 yılda birden fazla telefon getirmesinin önlenmesi amaçlanıyor. 

Halil Başer - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi