İstanbul Gündemi

TFF’nin aday statları belli oldu! 4 büyüklerin statlarından sadece...

Türkiye’nin İtalya ile ortaklaşa EURO 2032 Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağının kesinleşmesiyle birlikte gözler maçların hangi statlarda oynanacağına çevrildi.
TFF’nin aday statları belli oldu! 4 büyüklerin statlarından sadece...
Haberler / Spor
10 Ekim 2023 Salı 16:08

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından UEFA’ya 10 stat için başvuru yapıldı. Bu statlar arasında Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un statları yer alırken, Beşiktaş’ın stadına yer verilmedi.

TÜRKİYE VE İTALYA'DAKİ 5'ER ŞEHİRDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

EURO 2032 Türkiye ve İtalya'daki toplam 10 şehirde düzenlenecek. İki ülke tek adaylık için hazırladığı dosyalarda 10'ar şehir seçmişti. Ortak adaylığın resmi olarak açıklanmasının ardından ise iki ülke federasyonları maçların ülkelerinde oynanacağı 5'er şehir belirleyecek. Her iki ülkede de aynı sayıda grup, son 16 turu, çeyrek ve yarı final maçı oynanacak.

İŞTE BAŞVURU YAPILAN O STATLAR?

Atatürk Olimpiyat Stadı, Rams Park, Ülker Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu, Papara Park, Konya Medaş Büyükşehir Belediye Stadyumu, Corendon Airlines Park Antalya Stadyumu, Kalyon Stadyumu, Timsah Arena Stadyumu, Yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu, Yeni Adana Stadyumu.

AÇILIŞ VE FİNAL MAÇLARI PAYLAŞILACAK

EURO 2032 ev sahipliği için en merak edilen konuların başında ise açılış ve final maçlarının hangi ülkede oynanacağı konusu geliyor. İki ülkenin de final maçı için talepte bulunması bekleniyor.

TÜRKİYE TARİHİNDE İLK KEZ ŞAMPİYONAYA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı (EURO 2032) İtalya ile ortaklaşa düzenleyecek Türkiye, tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Daha önce 6 kez Avrupa Şampiyonası'na aday olan ancak ev sahipliği hakkını elde edemeyen Türkiye, 2032 yılında İtalya ile ortaklaşa Avrupa futbolunun en büyük organizasyonunu düzenleyecek. EURO 2032 için yalnızca Türkiye ve İtalya adaylık başvurusunda bulunmuştu. Daha önceki 4 adaylığında başarılı olamayan ve 2 adaylığından da oylama sürecine geçilmeden çekilen Türkiye, 7. girişiminde turnuvanın ev sahipliğine hak kazandı. EURO 2008'e Yunanistan ile aday olan Türkiye, EURO 2012, EURO 2016 ve EURO 2024'e tek başına adaylık başvurusu yaptı. Türkiye, EURO 2020 ve 2028 adaylıklarından ise çekilme kararı almıştı.

BEŞİKTAŞ’IN STADI NEDEN ADAY GÖSTERİLMEDİ?

Türkiye’nin aday gösterdiği 10 stat arasında Beşiktaş’ın Tüpraş Stadyumu’nun yer almaması siyah beyazlı taraftarlarının tepkisini çekti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Beşiktaş Park Stadı'nın 2026 ve 2027 yıllarındaki UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi finallerinden birine ev sahipliği için aday olarak bildirileceğini duyurmuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi