İstanbul Gündemi

TRİBÜNLERE KORONAVİRÜS AYARI GELDİ

Player yükleniyor...
Haberler / Spor
3 Eylül 2020 Perşembe 16:02

11 Eylül’de Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe arasındaki mücadele ile merhaba diyecek olan Türkiye Süper Ligi 2020-2021 sezonunda fikstür çekiminden sonra yaşanan seyircili maç polemiği, TFF’nin dün aldığı kararla son buldu.

 

Daha önce ligin ilk üç haftası maçlarının seyircisiz oynanması, sonrasında ise tribünlerin yüze 30’u kadar seyirciye izin verilmesi kararına bazı kulüpler de tepki göstermişti.

 

COVID-19 salgınında yeni vaka sayılarındaki artış bazı yeni tedbir ve kısıtlamaların habercisi olurken, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın uyarıları, Türkiye Futbol Federasyonu’nu harekete geçirdi.

 

Bakanlığın ve Bilim Kurulu’nun tavsiyelerine uyan TFF, liglerde ilk yarı maçlarının seyircisiz oynanmasına hükmetti.

 

TFF’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yönetim Kurulumuzun 25.08.2020 tarih ve 46 sayılı toplantısında, Ekim ayından itibaren TFF Sağlık Kurulu‘nun protokolü ile belirlenen tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla müsabakalara tribün kapasitesinin yüzde 30‘u kadar seyirci alınması ve locaların kullanımı serbest bırakılması suretiyle müsabakalara sınırlı sayıda seyirci alınmasına dair karar alınmışsa da; ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan pandeminin seyri ile T.C. Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca‘nın 02.09.2020 tarihli basın açıklamasında belirtilen Bilim Kurulu‘nun görüşü dikkate alınarak, müsabakaların 2020-2021 futbol sezonunun ilk devresinde seyircisiz olarak oynanmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi