İstanbul Gündemi

TÜGVA YAZ OKULLARI KAPANIŞ PROGRAMI YAPILDI

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
27 Temmuz 2017 Perşembe 17:52

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)´nın düzenlediği, ?Türkiye Gençlik Kampı-Yaz Okulları Kapanış Töreni ve Çizimlerle 40 Hadis Türkiye finali´´  Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi´nde gerçekleşti.

Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başlayan programa, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya,  Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep, Küçükçekmece İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Bulut, TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet ve binlerce öğrenci katıldı.

?İNSAN YARATILIŞIN ZİRVE NOKTASIDIR´´

Gençlere tavsiyeler de bulunan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan;  ?Türkiye Gençlik Vakfındaki ekibimiz öğrencilerimizin ve gençlerimizin daha iyi yetişmesi için, daha büyük işler yapabilmesi için gece gündüz çalışıyorlar. Hem iyi vakit geçirin, hem de gelecekte dünyaya damganızı vurun diye sizlere destek oluyorlar. Dünyada çok adaletsizlikler var. Bunlara karşı duracak bir nesil olmak zorundayız. Bizim ecdadımızın yaptığı gibi. Osmanlının yaptığı gibi nerede bir zülüm varsa oraya müdahale etmek, nerede bir haksızlık varsa onun giderilmesi için mücadele ederek ecdadın misyonunu yeniden yüklenmek zorundayız. Umursamayan ve dert etmeyen insanlar olamayız. Çünkü bunun için yaratılmadık bizler kulluk için yaratıldık. Ve insan yaratılanların en mükemmeli ve yaratılışın zirve noktasıdır. Allah´ın belki de en büyük mucizesidir insanoğlunun yaradılışı. İnsandan beklenen ise kulluk için gayret göstermesidir. Yani kul olmak, sadece Allah´a kul olmaktır. Peygamber Efendimizin Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)´in ümmeti olmak. Onun yaşadığı gibi yaşayama çalışmak. Onun hayatından örnekler almaya çalışmak ve hayatımızı onun hayatı ışığında Kuran-ı Kerim´in emir ve yasakları doğrultusunda yaşamaktır´´dedi.

?UYANIŞIN VE DİRİLİŞİN İLK KIVILCIMLARINI CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN ATTI´´

Türkiye´deki özgüven kurucusunun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurgulayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz; ?Bu buluşmayı biz ilçemiz için bir rahmet ve bereket kaynağı olarak görüyoruz. Bu projelerle ve sizlerin başarılarıyla tekrar özgüvenimizi inşa ediyoruz. Bugüne kadar Türkiye´de en çok eksikliğini hissettiğimiz şey öz güvendi. Bu uyanışın ve bu dirilişin ilk kıvılcımını Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan attı. Cumhurbaşkanımızın Türkiye´de özellikle diniyle, diyanetiyle, kültürüyle ve değeriyle buluşmak isteyen insanların ve gençlerin üzerinden attığı en önemli şey özgüven inşası oldu. Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu imar hareketini, hastaneleri ve yolları gecikmeyle de olsa elde edebilirdik ama en önemli şey gençlerimizin ve özellikle Türkiye´de kendi değerleriyle barışmak isteyen insanların özgüveni noktasında yaptığımız şeylerdir. Bugün göğsümüzü gere gere kendi değerlerimizle ve kendi inancımızla özgüven içerisinde buluşuyoruz´´diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.   

?MANEVİ GELİŞİMLERİNE DE KATKI SAĞLIYORUZ´´

TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet ise;  Çocuklarımızın ve gençlerimizin dostluk ve kardeşlik bağlarının gelişmesi ve onlara yeni ufuklar açması anlamında yaz okullarımızın verimli geçtiğini umuyorum. Yaz okullarımızda gençlerimizin bedensel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlamak kadar, onların manevi gelişimlerine de katkı sunmak bizler için önemlidir. Yapılan bu tüm güzel çalışmalarda bizleri destekleyen herkese, TÜGVA ekibine ve bizlere güvenip çocuklarını emanet eden ailelere çok teşekkür ediyorum´´dedi.

İstanbul´un 39 ilçesinde, 10 bin öğrencinin katıldığı Yaz Okullarında dereceye giren gençlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.  Türkiye Gençlik Vakfı, öğrencilerin hadisleri öğrenmesi, zihin dünyalarında canlandırması ve bu hadisler ışığında hayatlarını sürdürmelerini amaçlayarak; Türkiye´deki ortaokullarda öğrenim gören tüm öğrencilerin katıldığı ´´Çizimlerle 40 Hadis´´ yarışmasında da dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi