İstanbul Gündemi

TÜİK yıllık enflasyon verilerini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK verilerine göre, tüketici fiyatları aralık ayında aylık yüzde 2,93 arttı, yıllık enflasyon yüzde 64,77 olarak gerçekleşti.
TÜİK yıllık enflasyon verilerini açıkladı!
Haberler / Ekonomi
3 Ocak 2024 Çarşamba 11:59

Ocak ayında emekli ve memur maaş zammına doğrudan, özel sektör çalışanlarının maaşına ise dolaylı olarak etki edecek olan Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) aralık ayı enflasyon verisi açıklandı.

BEKLENTİ NE KADARDI?

Piyasada ağırlıklı beklenti TÜFE'nin aylık yüzde 3 artacağı ve yıllık TÜFE'nin yüzde 65 seviyesine yükseleceği yönündeydi.

ENAG'A GÖRE YILLIK ARTIŞ YÜZDE 127'Yİ BULDU

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) da aralık ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. ENAG her ay, kendi hesapladığı enflasyon oranıyla kamuoyunun karşısına çıkıyor.  Açıklanan oranların TÜİK ile arasında büyük bir makas olması dikkat çekiyor. ENAG verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) aralık ayında yüzde 4,12 arttı. E-TÜFE’nin 2023 yılındaki artışı yüzde 127,21 olarak gerçekleşti.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi