İstanbul Gündemi

Turizm sezonu açıldı, fırsatçılar da meydanı boş buldu!

Turist Rehberleri Birliği Başkanı Abdulkadir Hakan Eğinlioğlu, 48 dilde hizmet veren turist rehberliği sektöründe kaçak rehberlere karşı tedbir alınmasını talep etti. Eğinlioğlu, ücretle ilgili problemlerin de kaçak rehberliğin önünü açtığını belirtti.
Turizm sezonu açıldı, fırsatçılar da meydanı boş buldu!
Haberler / Turizm
19 Haziran 2023 Pazartesi 12:00

Yıla rekor umuduyla başlayan turizm sektörü, hedeflenen 60 milyon ziyaretçi ve 56 milyar dolar gelir hedefine adım adım ilerliyor. Bu aşamada en çok ihtiyaç duyulan iş kolu ise turist rehberliği.

TEDBİR ALINMASINI İSTEDİ

Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Abdulkadir Hakan Eğinlioğlu, 12 bin civarında rehberin hizmet verdiğini hatırlatırken, turizmin hareketlenmesi ve yoğunluğun artmasıyla birlikte kaçak rehberlerin de ortaya çıktığına dikkat çekerek, tedbir alınmasını istedi.

ÇALIŞMA KARTI ŞART!

Turist rehberlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylı çalışma kartlarının bulunması ve her acentenin de belgeli rehber çalıştırmak zorunda olduğunu belirten Eğinlioğlu, “Rehberlere bakanlık onaylı çalışma kartları veriliyor. Tura çıktığında her rehberin çalışma kartını boynuna takması gerekiyor. Bazı turlarda dil sıkıntısı olabiliyor” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi