İstanbul Gündemi

Türkiye'de bir ayda 55 kişi boğularak hayatını kaybetti!

Türkiye'de 1 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında hava sıcaklığının yükselmesiyle birlikte serinlemek için deniz, göl, gölet ve sulama kanallarına giren ya da kazalar nedeniyle su kaynaklarına düşen 55 kişi yaşamını yitirdi.
Türkiye'de bir ayda 55 kişi boğularak hayatını kaybetti!
Haberler / Güncel
3 Temmuz 2023 Pazartesi 10:40

AFAD, emniyet müdürlüğü, Devlet Su İşleri gibi kurumların yaptığı bilgilendirme çalışmaları ve uyarılarına rağmen boğulma vakaları yaşanmaya devam ediyor. Anadolu Ajansının haberlerinden yapılan derlemeye göre, ülke genelinde yüzerken ya da meydana gelen kazalar nedeniyle su kaynaklarına düşen 55 kişi boğuldu.

29 HAZİRAN YÜREKLERİ YAKTI

En fazla boğulma vakası 29 Haziran'da gerçekleşti. Konya, Gaziantep ve Diyarbakır'da 2'şer, Kırıkkale'de 3, Şanlıurfa ve Mersin'de birer olmak üzere 11 kişi 29 Haziran'da boğularak hayatını kaybetti. Ülke genelinde 1 Temmuz'da 8, 30 Haziran'da 8, 17 Haziran'da 4, 28, 26 ve 18 Haziran'da 3'er, 25 ve 13 Haziran'da 2'şer, 1, 2, 5, 6, 8, 12, 15, 20, 21, 23 ve 27 Haziran'da ise birer kişi yaşamını yitirdi.

BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Boğulma vakalarının önlenmesi ve yeni acıların yaşanmaması için birçok ilde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Emniyet Müdürlüğü ve DSİ ekipleri vatandaşların bilgilendirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Van'da göl kıyısında piknik yapan vatandaşları sürekli ziyaret ederek broşür dağıtan Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, özellikle çocuklara sahip çıkılması ve ebeveynlerin gözetiminde yüzülmesi uyarısında bulunuyor. Adana'da da Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, havanın ısınmasıyla serinlemek için sulama kanallarına yönelen çocuk ve gençlerin boğulmalarını engellemeye yönelik çalışma yürütüyor. Ekipler, sulama kanalları çevresinde denetim yaparak yüzen gençleri kıyıya çıkarıp boğulma tehlikesine karşı uyarıyor. Sulama kanalı, nehir ve göletlerde yaz aylarında boğulma vakalarının yaşandığı Diyarbakır'da, DSİ 10. Bölge Müdürlüğü ekipleri yaptıkları ziyaretlerle, riskli alanlarda suya girilmemesi konusunda çocukları bilgilendiriyor.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi