İstanbul Gündemi

Türkiye ve Suriye Lezzetleri Bir Arada

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
6 Kasım 2017 Pazartesi 22:00

Mültecilerin Sosyal ve Kültürel Uyum Projesi kapsamında Türk ve Suriyeli vatandaşları bir araya getirdik. ?Dönüşüm Mutfağı?nda bir araya gelen Türk ve Suriyeli kadınlar, ülkelerine özgü yemekleri birbirleri için pişirdi.

Dünya Yerel Yönetimler ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komitesi (BMMYK) ortaklığında "Suriyeli Mültecilerin Yerel Halk ile Barış İçinde Yaşamasının Desteklenmesine Yönelik´´ proje kapsamında  ?Dönüşüm Mutfağımızda 50 Türk ve 50 Suriyeli kadını bir araya getirip çeşitli aktiviteler yapabilecekleri bir ortam geliştirdik.

?Dönüşüm Mutfağı?nda bir araya gelen kadınlar ülkelerine özgü yemekleri birbirleri için yaptı. Suriyeli kadınlar, kespe, tebbule, acve, börek, kibbe, şurabiyat adları verilen ülkelerine özgü yemekleri yaparken Türk kadınları ise ev baklavası, çiğ köfte, hamsi pilavı, keşkek, yaprak sarması, revani, içli köfte gibi yemekleri yaptı. Kadınlar önce ülkelerinin lezzetlerini birbirlerine tanıttı, yemeklerde kullandıkları malzemeleri anlattı. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2025 İstanbul Gündemi