İstanbul Gündemi

Tuzla'da Bayat Ekmekle Taze Lezzetler Üretildi

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Şubat 2015 Cumartesi 19:41

Tuzla’da Bayat Ekmekle Taze Lezzetler Üretildi

Tuzla Belediyesi, ekmek israfının önlenmesi için toplumda farkındalık oluşturmak adına 2. Geleneksel Bayat Ekmekle Taze Lezzetler Ödüllü Yemek Yarışması düzenledi. Finalistler, ödüllerini Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı’nın elinden aldı.

Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışma finalini Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, yarışmacılar ve aileleri takip etti. 26 yarışmacı, Bayat Ekmekten Ana Yemek ve Bayat Ekmekten Tatlı kategorilerinde damak zevkine hitap etti. Sunuculuğunu İkbal Gürpınar’ın yaptığı yarışmada Zeki Kara, Nilgün Tatlı, Emine Bedel ve Sevil Şahin’den oluşan jüri, yemek ve tatlı çeşitlerini işçilik, malzeme seçimi, sunum ve lezzeti ile değerlendirdi.

Lezzetler Yarıştı

Yarışmada bayat ekmekle hazırlanan ve Türk mutfağının en bilinen yemek ve tatlıları arasında yer alan köfte çeşitleri ve ekmek tatlısı çeşitlerinin yanı sıra firikli acur dolması, yumurtalı ekmek kavurması, çıtır muhallebi, fasülye kayganası, bayat ekmekli pizza, bayat ekmek mücveri, bayat ekmekli tiramisu, acem pilavı gibi çeşitler yer aldı. Yarışmanın yemek kategorisinde Selin Erten, bayat ekmek içli köfte yemeği ile birinciliği elde etti. Tatlı kategorisinde ise Gamze Baba, bayat ekmek tatlısı ile birinciliği kazanan isim oldu.

Yemek ve tatlı kategorilerinin birincilerine tam altın, ikincilere yarım altın, üçüncülere çeyrek altın hediye edildi. Tüm yarışmacılara üçlü seramik tencere seti verildi.

Yarışmada Hanife Öztürk Dolaşır’ın bu yılki ikinci sergisi olan “Mutfağımdan Manzaralar” Fotoğraf sergisinin açılışı da gerçekleştirildi.

Yazıcı: Tasarruf En İyi Kaynaktır

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ödül töreninde yaptığı konuşmada tasarruf etmenin en iyi kaynak olduğunu vurguladı. Bayat ekmek israfının arttığına değinen Başkan Yazıcı, “En iyi ve en önemli tasarrufun bayat ekmekle ilgili tasarruf olduğuna inanıyorum. Biz kamu olarak da her zaman kaynak üretimine girdiğimizde en iyi kaynağın tasarruf olduğunu her zaman vurguluyoruz. Burada da bu sağlanıyor. İnşallah bunu bütün Tuzla’ya yaymaya çalışacağız. Gün geçtikçe artan miktarda israf edilen ekmek miktarını görünce bu yarışmayı düzenledik, bu konudaki çalışmalarımızı da yaygınlaştıracağız” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2025 İstanbul Gündemi