İstanbul Gündemi

ÜCRETSİZ İNTERNET HİZMETİ 1 OCAK’TA KESİLEBİLİR

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Kasım 2020 Pazartesi 18:55

Kamuoyunda “İnternetçi Abi” olarak tanınan İBB’nin İYİ Partili Meclis Üyesi Taylan Yıldız her gün 400 bin İstanbullu’nun kullandığı 650 metrobüste yolculara sunulan ücretsiz internet hizmetinin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan izin çıkmazsa yılsonunda kesileceğini söyledi.

 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu‘nun, İBB‘ye belirli bir süre için tahsis ettiği ve haberleşme amaçlı kullanılan frekansların izin süresinin 1 Ocak 2020’de dolacağını söyleyen Taylan Yıldız, BTK‘dan 90 gün ek süre talep ettiklerini ama buna pozitif bir dönüşün olmadığını söyledi.

 

3.5 GHz frekans bandının 5G bandı olarak mobil işletmecilere tahsis edilmesinin planlanması sebebiyle, yıl sonunda lisansın iptal edilmesinin söz konusu olduğunu söyleyerek, gündem dışı konuşmasını sürdüren Yıldız, pandemi nedeniyle işletmecilerin 5G teknolojisine geçişinin, beklenen tarihten daha ileri bir zamanda olacağı düşünüldüğünden, frekans bandı kullanımının 2021 sonuna kadar uzatılmasını istedi.

 

Partiler üstü bir şekilde İBB Meclisi olarak ortaya bir irade koymaları gerektiğinin altını çizen İYİ Partili Taylan Yıldız, “Gençler kısır tartışmalardan yorgun. Mevcut siyasete ve siyasetçiye güvenleri az. Gelin, biz bu umudu ve güveni birlikte oluşturalım” diyerek, hiçbir siyasi tartışmaya girmeden, İstanbul’u daha yaşanılır, gençler için cazibe merkezi olan bir metropol haline getirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

 

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi