İstanbul Gündemi

Ülkelerinden alışveriş için geliyorlar, fiyatlardan şikayet ediyorlar!

Türkiye’de dolar kurunun yükselmeye devam etmesiyle birlikte özellikle çevre ülkelerden gelip Türkiye’de alışveriş yapan yabancı turistler, yüksek fiyatlardan şikayetçi.
Ülkelerinden alışveriş için geliyorlar, fiyatlardan şikayet ediyorlar!
Haberler / Güncel
23 Haziran 2023 Cuma 12:56

Hafta sonlarını Türkiye'ye gelip alışveriş yapmak için değerlendiren Bulgarlar son dönemde fiyatları yüksek bulmaya başladı. Bulgaristan vatandaşları, Leva'nın Türk lirası karşısında artmasıyla esnafın da zam yaptığını savunuyor.

“ÜRETİMDE YAPILAN ZAMLARI ÖNLEMEK LAZIM”

Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, esnafın ürünü pahalıya aldığı için pahalı sattığını, turistlere yönelik bir zam olmadığını dile getirdi. Fiyat artışlarının ham maddelerin pahalı olmasından kaynaklandığını söyleyen Cingöz, "Fiyatlar onlara değil bizim halkımıza yüksek çünkü 1 leva 12-13 lira bandında. Onlara fiyatlar çok pahalı gelmiyor. Esas yüksek gelen kısım bizim halkımıza. Esnaf pahalı alıyorsa tabii ki pahalıya satacak. Önemli olan üretimde yapılan zamları önlemek lazım. Herkes esnafın fırsatçı olduğunu söylüyor ama üretimi yapanlara kimse bir şey demiyor. Akaryakıt yükseliyor, elektrik yükseliyor, lojistik giderleri yükseliyor, üretim yapan yerlerde fiyat artıyor. Böyle olunca esnaf ne yapsın? Pahalı alıp ucuz mu satacak? Alıcı bulduğu müddetçe satacaktır" dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi