İstanbul Gündemi

UMED Medya Okulunda Üçüncü Hafta Sona Erdi

Player yükleniyor...
Haberler / Eğitim
30 Ocak 2018 Salı 04:04

Eyüpsultan Belediyesi Genç Akademi ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) tarafından yeni nesil iletişimciler yetiştirmek amacıyla başlatılan sertifikalı İstanbul UMED Medya Okulunun üçüncü hafta eğitimleri sona erdi.

Eğitimlerin üçüncü haftasının son dersinde gazeteci Gökçen Göksal, öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

"TOPLUM SOSYOLOJİSİNİ BİLMEK GEREKİR"

Kültür sanat muhabirliğiyle ilgili püf noktaları aktaran Gökçen Göksal, kültür sanat alanında uzmanlaşacak gazetecinin hangi kurumda çalışacağı ve kimlere hitap edeceğinin de önemli olduğunu vurguladı. Kültür sanat muhabirinin toplum sosyolojisini bilmesi gerektiğini belirten Göksal, "Muhabirin, ´bizim okurumuz operaya gitmez, sinema ve tiyatro haberleri verelim´ diyebilmesi lazım" dedi.

Üçüncü haftanın ilk günü, gazeteci Osman Ateşli´nin internet medyası dersiyle devam etmişti.

"OKURU İRİTE EDEBİLİYOR"

Eğitime internet medyasının çalışma prensiplerini detaylarıyla anlatarak başlayan Osman Ateşli, "Şok, flaş gibi kelimeleri kullanmamaya özen gösterilmeli, okuru irite edebiliyor. Son dakika kelimesinden de mümkün olduğunca uzak durmak önemli, gerçek bir son dakika olduğunda önemi kalmıyor" demişti.

İnternet medyasının zorluklarından bahseden Osman Ateşli, "Bir yıl gibi kısa bir sürede usta editör olunabilir, bu da arkadaşların kendini geliştirmesiyle alakalı" diye konuşmuştu.

"Bir telefonun arkasına düşüp çok önemli değerli haberlere ulaşabilirsiniz. Bilginin artık yüzde 3´ü bile gizli değil, yüzde 97´si açık bilgi" diyen Osman Ateşli, internet medyasının haber kaynaklarına da değinmişti.

ÖĞRENCİLER SORULARIYLA KATKI VERDİ

Eyüpsultan Belediyesinde düzenlenen eğitimlere, öğrenciler de sorularıyla katkı verdi.

MEDYA OKULU, DÖRDÜNCÜ HAFTAYLA DEVAM EDECEK

7 hafta boyunca devam edecek olan İstanbul UMED Medya Okulunun üçüncü haftası sona ererken, dördüncü hafta eğitimleri Salih Eser ve Recep Yeter´le devam edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi