İstanbul Gündemi

Ümraniye Belediyesi Genç Yaz Okulları Kapanış Töreni Gerçekleşti

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
22 Ağustos 2017 Salı 15:43

Ümraniye Belediyesi, ilçedeki öğrencilere desteğini yaz aylarındaki kurslarıyla da sürdürdü. Meslek Edindirme Kursları bu yıl ilk kez gençlere kapılarını açtı. Dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin gördüğü eğitim programlarının kapanış törenine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da katıldı.

Ümraniye Belediyesi, ilçedeki öğrencilere desteğini yaz aylarındaki kurslarıyla da sürdürdü. Meslek Edindirme Kursları bu yıl ilk kez gençlere kapılarını açtı. Dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin gördüğü eğitim programlarının kapanış törenine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da katıldı.

Ümraniye Belediyesi Genç Yaz Okulları Kapanış Töreni sertifika programına; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can´ın yanı sıra, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, kurs hocaları ve öğrenciler katıldı.

Ümraniye Belediyesi Genç Yaz Okulu, 15-18 yaşlar arasındaki gençlerin yaz tatilini; 10 ayrı branşta kurslar ve değerler eğitimi seminerleriyle geçirebilmelerini sağladı. Cemil Meriç ve Mehmet Akif Kültür Merkezlerinde verilen pasta, yemek, kalem işi, el nakışı, kaligrafi, giyim, çini, ahşap, ebru, gibi branşlardaki eğitimler dünyanın dört bir yanından gelen gençlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. 218 öğrenciye haftanın her günü farklı branşlarda verilen eğitimlerin yanında; haftada iki kez değerler eğitimi semineri verildi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, ?Bütün dünya adına ümitlerimizin solmaya başladığı bir gece yaşadıktan sonra bu güzel günleri yaşamayı nasip ettiği için Rabbimize şükrediyoruz. Biz daha çok birbirimize bağlanarak gençlerimize daha çok güvenmemiz ve önem vermemiz gerektiğini gördük. Biz Belediye Başkanımız Hasan Can´ın önderliğinde elimizden geldiği kadar sizlere daha çok vakit ayıracağız. Güzel Türkiye ve dünya için hep birlikte el ele olacağız? dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, geçtiğimiz hafta Perşembe günü eşi Saliha Can ve yeğeni Mustafa Yusuf Can ile birlikte Niğde´ye giderek, 15 Temmuz kahramanlarından biri olan Şehit Ömer Halisdemir ile annesinin ve oradaki şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek dua ettiklerinden bahsetti. Ardından tüm şehitlere rahmet ve gazilere şifalar dileyen Başkan Hasan Can, ?Aziz vatan toprakları bağrında çok şehit barındırıyor. İlk Peygamberden günümüze kadar kendi değer ve inançları uğruna ölenlere biz şehit diyoruz? diyen Başkan Hasan Can daha sonra şehitlik makamı ile ilgili ayeti kerimelerle örnekler verdi. Değerler eğitiminin sadece gençlere verilmediğini de belirten Başkan Hasan Can, ?Bugüne kadar binlerce kişiye eğitim verdik; bu kişilere bizim mukaddes değerlerimizle ilgili bir şeyler veremezsek boş iş yapmış oluruz. Hangi eğitimi veriyorsak mutlaka temel değerlerimizi anlatan bir ders programı oluşturuyoruz? dedi. Programa 24 Uygur, 15 Çinli, 27 Kırgız, 3 Malezyalı, 5 Açeli ve 100 Türk Öğrencinin katıldığını söyleyen Başkan Hasan Can, ?Tarihimizde en iyi dönemi yaşıyor ve İslam dünyasına örnek oluyoruz. Bizim büyümemiz birilerini rahatsız etti ve maalesef 15 Temmuz´u yaşadık. Sizler Müslüman kimliğinin hangi sorumlulukları taşıdığını bilerek ülkenize dönecek, ona göre yaşayacak, kendinizi hep geliştirecek, İslam´ı bilen çocuklar yetiştireceksiniz. Ülkenize bunları idrak etmiş olarak dönmezseniz eğitiminizin hakkını ödemiş olmazsanız? diyerek konuşmalarını sonlandırdı.

Program Başkan Hasan Can´ın öğrencilere sertifikalarını vermesiyle son buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi