İstanbul Gündemi

Ümraniye’de deprem odaklı yeni kentsel dönüşüm projeleri

Ümraniye Belediyesi öncülüğünde ilçe genelindeki kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da kentsel dönüşüm ve yapılan çalışmalar hakkında önemli bilgiler paylaştı.
Ümraniye’de deprem odaklı yeni kentsel dönüşüm projeleri
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Aralık 2023 Salı 09:25

Ümraniye genelinde hem kamu hem de özel sektör tarafından yapılan projeler kapsamında toplam 9 bin 324 bina ve 34 bin 890 bağımsız birim kentsel dönüşüm çalışmalarına doğrudan dahil edildi.

“YENİ YAŞAM ALANLARINIZ İÇİN HAZIR OLUN”

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında, “Yıllarını kentsel dönüşüme adamış bir mühendis ve idareci olarak, göreve geldiğimiz 2019’dan bu yana Ümraniye’mizin dönüşüm ve değişimi için önemli proje çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ümraniye Belediyesi olarak, başlattığımız dev kentsel dönüşüm atağı ile ilçenin yapı stokunun yüzde 70’ni depreme dayanaklı hale getirdik. İmar planlarımız hazır. Desteklerimiz hazır. Plan ve projelerimiz hazır. Eğer sizler de hazırsanız tüm sevdiklerinizle huzurlu ve mutlu yaşayacağınız yeni kentsel yaşam alanlarını malikler, özel sektör ve kamu olarak hep birlikte hazırlayalım. Ümraniye’deki kentsel dönüşüm seferberliğine tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.

“YENİ VE GÜVENLİ ALANLARDA YAŞAMAK HERKESİN HAKKI”

Başkan Yıldırım, Ümraniye’de yeni yapılacak projeler ile birlikte yeni yaşam alanının oluşacağını belirterek “Ümraniye’ye kazandırdığımız modern yaşam alanlarının hayırlı olmasını diliyorum. Güvenli ve modern yaşam alanlarında yaşamak herkesin hakkı. Kentsel dönüşümde vatandaşların hızlı hareket etmesiyle bütün ilçeyi 5 sene içinde ayağa kaldıracağımıza inanıyorum. Yeter ki nitelikli çoğunluğu bulalım” dedi.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN 74 MİLYON 774 BİN 400 LİRA KİRA YARDIMI

Ümraniye Belediyesi, deprem odaklı çalışmalarıyla ilçeyi olası bir felaket senaryosundan en az düzeyde etkilenecek şekilde dönüşüm çalışmalarına hız kazandırdı. Son 4 yılda Ümraniye’de evleri kentsel dönüşüme giren vatandaşlara 6306 sayılı kanun kapsamında yaklaşık 74 milyon 774 bin 400 lira kira yardımı yapıldı. Ayrıca vergi, harç ve KDV muafiyetleri sağlandı. Kiracılara ise tek seferde 7 bin TL taşınma desteği verildi. Hükümetin hayata geçirdiği, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasına 10 bin 5 bina müracaat etti. Bu da 32 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDE 100 BİN TL’LİK DANIŞMANLIK HİZMETİ ÜCRETSİZ VERİLİYOR

Ümraniye Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü 2019’den beri vatandaşlara ücretsiz ve şartsız; kentsel dönüşüm hukuki ve teknik destek hizmeti vermeye devam ediyor. Kurulan kentsel dönüşüm ofislerinin çalışmaları çerçevesinde; 3 milyon metrekare alan için kişilere proje başına maliyeti yaklaşık 100 bin TL’lik danışmanlık hizmeti ücretsiz olarak 6 bin 534 bina için verildi. Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün yaptığı bilgilendirme çalışmaları sayesinde 100 bine yakın vatandaşa ulaşıldı. Ümraniye sınırları içerisinde toplam 56 bin bina bulunuyor. İlçe genelinde yapılan tespitler neticesinde 300 adet riskli binanın yıkılması gerekli görüldü.

YENİ VE GÜVENLİ EVLERİNE KAVUŞACAKLAR

Ümraniye Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne başvuran her vatandaş uzlaşma sağladığı anda 9 adımda yeni ve güvenli evine kavuşuyor.

9 ADIMDA EVİNİ YENİLE

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne başvuran her vatandaş, uzlaşma sağlaması halinde uygulayacağı 9 adımla hem binasını yenileyecek hem de kira desteği alabilecek.

Kentsel Dönüşüm Süreci’nde izlemeniz gereken yol haritası ise şu şekilde:

Parsel Bazlı Dönüşüm;

- E-devlet üzerinden lisanslı firmalara müracaat

- Laboratuvar sonuçlarına göre risk durumunun tespiti

- Tapu Müdürlüğü tarafından riskli durumunu bildiren tebligat çekilmesi

- Belediye tarafından 60 ve 30 günlük tahliye tebligatının çekilmesi

- Yıkım işleminin gerçekleşmesi

- Yıkım sonrası kira yardımı başvurusu

- İnşai faaliyetlerin yürütülmesi

- Yeni konutlara yerleşim

Ada Bazlı Dönüşüm;

- Bölgesel analiz ve risk durumu tespiti

- Bakanlık üzerinden Rezerv Konut Alanı ya da Riskli Alan İlanı

- Uzlaşma görüşmeleri sürecinin yürütülmesi

- En az 2/3 çoğunluğun sağlanması

-Belediye tarafından 60 ve 30 günlük tahliye tebligatının çekilmesi

- Tahliye ve yıkım işlemlerinin gerçekleştirilmesi

- Yıkım sonrası kira yardımı başvurusu yapılması

- İnşai faaliyetlerin yürütülmesi

- Yeni konutlara yerleşim

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi