Yemek şefi Ömür Akkor, Türkiye’yi karış karış gezerek 25 yılda oluşturduğu “Türkiye Gastronomi Atlası” kitabını düzenlenen söyleşide TV programcısı Pelin Çift, ‘Yaz Akşamları Sohbetleri’ programına konuk oldu.

Gezi rotalarını ve lezzet noktalarını Ümraniyelilerle paylaştı
Şef, seyyah ve araştırmacı Ömür Akkor, Ketebe Yayınları’ndan çıkan ve 25 yıldaki seyahatleri sonucunda çizim, harita ve notlarıyla oluşturduğu “Türkiye Gastronomi Atlası” ile ilgili söyleşi gerçekleştirdi. TV programcısı Pelin Çift’in de katılım sağladığı söyleşide, Anadolu yemek kültürünü ve “Türkiye Gastronomi Atlası” ile yollarının nasıl kesiştiğini anlatan ve yüzlerce katılımcıyla sohbet eden Ömür Akkor, ardından Türkiye’yi karış karış gezdiği, 25 yılda 350 bin km yol yaparak oluşturduğu gezi rotalarını ve lezzet noktalarını Ümraniyelilerle paylaştı. Yeni lezzet durakları keşfetmek isteyen lezzet tutkunlarını büyük bir yolculuğa çıkaracak anılarını anlatan Akkor, Türkiye’nin zengin mutfak kültürünü de gözler önüne serdi.
Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi