İstanbul Gündemi

ÜMRANİYE ZABITASINDAN OKUL KANTİNLERİNE ŞIRINGALI ÇİKOLATA DENETİMİ

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Aralık 2019 Cuma 19:50

Denetimlerde okullarda şırıngalı çikolatalarla karşılaşılmazken, okul çevresindeki bazı işletmelerde bulunan şırıngalı çikolatalara el konularak tutanak tutuldu.

Ankara ve Diyarbakır’da iki çocuğun okul kantinlerinde satılan şırıngalı çikolataları yerken, boğazlarına şırınganın kapağının kaçması sonucu hayatını kaybetmeleri üzerine Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de harekete geçti. Sürekli olarak okul kantinlerini denetleyen zabıta ekipleri, bu sefer yapılan denetimlerde kantinlerde satıldığı ileri sürülen şırıngalı çikolatalara odaklandı.

Gün boyunca okullarda süren denetimlerde, kantinlerin ruhsatları, gıdaların uygun koşullarda saklanıp saklanmadığı ve son kullanma tarihleri gibi konular kontrolden geçirildi. Farklı mahallelerde bulunan çok sayıda okulun kantinlerinde gerçekleşen bu denetimlerde, şırıngalı çikolata satışı ile karşılaşılmazken, okul çevrelerinde bulunan bazı işletmelerde bu çikolataların satıldığı görüldü. Bu büfelere de girerek inceleme yapan ekipler, bu tür çikolatalara el koyarak ilgili mercilere bildirmek üzere tutanak tuttu. Ümraniye’de vatandaşların sağlığı için çalışmalarını aralıksız sürdüren zabıta ekiplerinin çalışması aynı hassasiyetle sürecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi