İstanbul Gündemi

Ümraniye´de Karne Heyecanı

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
20 Ocak 2017 Cuma 21:02

Bugün, Türkiye genelinde olduğu gibi Ümraniye´de de karne sevinci yaşandı. Ümraniye, Şehit Erol Olçok Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde düzenlenen karne törenine İstanbul Valisi Vasip Şahin´in yanı sıra İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can katıldı.

 Bugün, Türkiye genelinde olduğu gibi Ümraniye´de de karne sevinci yaşandı. Ümraniye, Şehit Erol Olçok Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde düzenlenen karne törenine İstanbul Valisi Vasip Şahin´in yanı sıra İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Ömer  Faruk Yelkenci ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can katıldı.

Düzenlenen programa İstanbul Valisi, Vasip Şahin ile Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can´ın yanı sıra; Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Ardından Okul Müdürü İbrahim Süslü selamlama konuşmasını gerçekleştirdi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; ? Öğrenciler için karne günü hep heyecan doludur. Elbette ki karneler kimimizin yüzünü güldürecek, kimimizin suratını asacaktır.  Fakat biz eminiz ki hepiniz başarıyı yakalayacak kadar yeteneklisiniz? dedi. 15 Temmuz Darbe Girişimi´nden bahseden Başkan Hasan Can; ? Şehit Erol Olçok Kız Anadolu ve Erol İnce Kız Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi okulları, hain darbecilerin darbe teşebbüsünde ve milleti parçalamada kullandıkları okullardı. Şimdi bu iki okulumuz asıl sahiplerini buldular. Başta Şehit Erol Olçok ve Abdullah Olçok olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle yâd ediyorum. Rabbim hepsinin mekanını cennet eylesin? dedi. Başkan Hasan Can; ? Gerek Ümraniye´de gerek İstanbul´da ve tüm Türkiye´de karne alan öğrencilerimize iyi tatiller diliyor; Rabbim memleketimizi, milletimizi ve çocuklarımızı her türlü şer odaklarının şerrinden muhafaza eylesin? dedi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren; İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci; ?Kıymetli öğrenciler, sayın bakanımızın sizlere selamını iletmek ve sizin karne heyecanınızı paylaştığını, sizlere iyi tatiller dilediğini özellikle ifade etmek istiyorum. Yarının güçlü Türkiyesini oluşturacak bütün İslam alemi ve bütün insanlığa adelet iyilik ve huzur götürecek nesiller yetişiyor olmasından dolayı bahtiyar olduğumu söylemek istiyorum? dedi.

 İstanbul Valisi Vasip Şahin "Eğitim iyi insan yetiştirmeye yarıyorsa eğitimdir."

Eğitimin iyi insan yetiştirmekteki rolüne dikkat çeken Vali Şahin, "Kendimizi ve ailemizi düşünürsek gerekli çabayı, emeği, gayreti sarf edersek bilin ki bu aynı zamanda ülkeye yapılmış bir emek ve çaba olacak; onun da üstünde dünyaya, insanlığa yapılmış bir katkı olacak. Arkadaşlar; eğitim iyi insan yetiştirmeye yarıyorsa eğitimdir. Araştıran, doğruyu bulan, doğrunun peşinden koşan ve doğru bilgiyi hakikati bulma noktasında istekli olan gençler yetiştirmemiz lazım. İyi insanı yakalarsak iyi insanı yetiştirirsek ondan iyi Müslüman olur, iyi mühendis olur, iyi doktor, iyi asker, iyi vatandaş olur. Onun için hedefimiz öncelikle iyi insan yetiştirmektir. Sizler lütfen bütün okumalarınızı bunun üzerine yapın" dedi.

 

Ayrıca Vali Şahin, eğitimde millî, dinî ve ahlaki değerlerin önemine değindi ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can´a eğitime verdiği desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, öğrencilere yarıyıl tatilini gelişimleri açısından iyi değerlendirmelerini söyleyerek başarılar diledi.

Program, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can´ın öğrencilere karnelerini takdim etmesiyle son buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi